EUROLEAGUE

Ο Σενγκέλια φτιάχνει τον... μύθο του με την Μπασκόνια

Ο Σενγκέλια φτιάχνει τον... μύθο του με την Μπασκόνια
ΕUROLEAGUE

Ο Τορνίκε Σενγκέλια διαπρέπει με τα χρώματα της Μπασκόνια κια η EuroLeague έκανε focus στον αρχηγό των Βάσκων.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια έχει βρει το απάγκιό του στη Βιτόρια, καθώς αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Μπασκόνια, της οποίας την φετινή σεζόν είναι αρχηγός και η EuroLeague μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση των Βάσκων με τον Ολυμπιακό (12/1, 21:00) εστίασε στην περίπτωσή του.

"Είναι τιμή που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Οταν αναφέρουν το όνομα της Μπασκόνια, θέλω να αναφέρουν και το δικό μου, γιατί θέλω να γίνω ένα μεγάλο μέρος του οργανισμού της ομάδας", τόνισε ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος από το 2014 είναι κάτοικος της Βιτόρια, ενώ το καλοκαίρι ανανέωσε την συνεργασία του με την Μπασκόνια ως το 2021.

"Αγαπώ την Ισπανία. Μου αρέσουν όλα όσα έχουν σχέση με αυτή, οι άνθρωποι, το φαγητό... Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Η οικογένειά μου λατρεύει την Βιτόρια. Ηθελαν ακόμα και να αγοράσουμε σπίτι, αλλά είπα όχι", τόνισε ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος αναφερόμενος στην Μπασκόνια τόνισε πως "είναι μία μεγάλη ομάδα σε μία μικρή πόλη, η οποία έχει μεγάλη καρδιά", αλλά και πως " είμαστε μια νέα ομάδα με καινούριο προπονητή. Μαθαίνουμε νέα πράγματα συνεχώς. Δυστυχώς είχαμε τραυματισμούς και χρειάστηκε να περάσουμε χρόνο εντός κι εκτός παρκέ. Εχουμε πολύ καλή χημεία παρά το γεγονός πως είμαστε μαζί λίγους μήνες. Η ομάδα κατά 80-90% είναι νέα. Επίσης, απίστευτη είναι η χημεία μας κι εκτός γηπέδου".

Ο Τορνίκε Σενγκέλια την φετινή σεζόν έχει μέσο όρο 15,3 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 1,4 λάθη, αλλά ο ίδιος τόνισε πως "πιστεύω πως μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα στο μέλλον".

Ο Πέδρο Μαρτίνεθ παρατήρησε πως ο Τορνίκε Σενγκέλια "είναι νικητής", ενώ ο νυν συμπαίκτης του, Τζέισον Γκρέιντζερ θυμήθηκε αστειευόμενος πως "τον μισούσα. Μισούσα να παίζω εναντίον του. Είναι ένα από τους πιο σκληρούς παίκτες της EuroLeague και είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εναντίον του. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, προσπαθούμε να τον κάνουμε καλύτερο, ενώ κι εκείνος μας βελτιώνει".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ