EUROLEAGUE

Ο Γιάνις Τίμα του Eurobasket ανεβάζει επίπεδο τη Μπασκόνια

Ο Γιάνις Τίμα του Eurobasket ανεβάζει επίπεδο τη Μπασκόνια
FACEBOOK/BASKONIA

Ο Γιάνις Τίμα ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της Μπασκόνια επί της Ουνικάχα (88-82) και τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει τον παίκτη που εντυπωσίασε στο Eurobasket 2017, ανεβάζοντας επίπεδο του Βάσκους.

Το ματς με την Ουνικάχα ήταν καθοριστικό κι αρκετά δύσκολο για τη Μπασκόνια. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ άφησε πίσω της το αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (69-82), πραγματοποίησε άκρως θετική εμφάνιση -ειδικά στην επίθεση- κι έφτασε στη νίκη με 88-82 . Οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 5-6 και βελτίωσαν τη βαθμολογική τους θέση στη EuroLeague έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Γιάνις Τίμα.

Ο Λετονός φόργουορντ (γενν. το 1992, ύψος 2.01 μέτρα), έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, με τη στατιστική του να γράφει 24 πόντους με 4/4 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 1/3 βολές, 2 επιθετικά ριμπάουντ και 3 ασίστ. ΟΚ, έκανε και 3 λάθη. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει, καθώς ήταν καθοριστικός για τη Μπασκόνια. Στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, ο Τίμα έχει πετύχει 8 πολύ σημαντικούς πόντους, ενώ πήρε κι ένα κομβικής σημασίας επιθετικό ριμπάουντ.

Ο Γιάνις Τίμα του Eurobasket ανεβάζει επίπεδο τη Μπασκόνια
EUROLEAGUE

Το πιο σημαντικό για τους Βάσκους είναι πως ο Τίμα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό. Ο Λετονός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Eurobasket 2017, έχοντας 14.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο στα 28.3 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ανά ματς, με το ποσοστό του στα τρίποντα να φτάνει το 52.6%! Η Μπασκόνια είχε κάνει την κίνηση-ματ και τον είχε αποκτήσει από τον Ιούνιο και πολλοί περίμεναν η συγκεκριμένη μεταγραφή να κάνει τη διαφορά.

Ο Τίμα, όμως, δεν ξεκίνησε καλά στη EuroLeague κι η μέτρια έως κακή απόδοση του ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στο αρνητικό ξεκίνημα της ομάδας του. Πλέον, όμως, έχει ανέβει ο ίδιος κι έχει ανέβει κι η Μπασκόνια. Στο 85-81 στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα μέτρησε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, στο ματς με την Ουνικάχα ήταν πρωταγωνιστής κι έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως όταν βρει το χέρι του, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο για τις αντίπαλες άμυνες να τον σταματήσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως αναφερόμαστε σε έναν σπουδαίο σκόρερ. Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ως παίκτης της Ζενίτ, ο Τίμα μέτρησε 16.2 πόντους με 44.3% στα τρίποντα σε 13 συμμετοχές στο EuroCup. Έκανε “θόρυβο” με την απόδοση του και στόχος του είναι να πράξει κάτι ανάλογο και στη EuroLeague. Για την ώρα δεν τα έχει καταφέρει. Όχι ότι έχει πολύ άσχημους αριθμούς.

Ο Γιάνις Τίμα του Eurobasket ανεβάζει επίπεδο τη Μπασκόνια
FACEBOOK/BASKONIA

Ο Λετονός μετράει 8.6 πόντους με 44.9% στα σουτ τριών πόντων στα 11 έως τώρα ματς της Μπασκόνια. Απλά δεν είναι αυτό που περίμεναν οι Βάσκοι όταν τον έκαναν δικό τους και στη συνέχεια τον είδαν να… σαρώνει στο Eurobasket 2017 στο πλευρό του Πορζίνγκις.

Ο Τίμα, όμως, είναι παίκτης ρυθμού και δεν αποκλείεται το ματς με την Ουνικάχα να ήταν αυτό που χρειαζόταν για να "ξεμπουκώσει" και να μπορέσει στο εξής να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ. Όπως και να ‘χει, μοιάζει δεδομένο ότι η Μπασκόνια με τον Τίμα του Eurobasket είναι ένα επίπεδο πάνω, επομένως η απόδοση του θα κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας του στη EuroLeague.

Photo Credits: Facebook/Baskonia & EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ