EUROLEAGUE

Μπασκόνια: Θέλει τον Κίλιαν Τιλί

Gonzaga's Killian Tillie plays against San Francisco during the first half of an NCAA college basketball game in the West Coast Conference men's tournament Monday, March 9, 2020, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken)
Gonzaga's Killian Tillie plays against San Francisco during the first half of an NCAA college basketball game in the West Coast Conference men's tournament Monday, March 9, 2020, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken) AP PHOTO/ISAAC BREKKEN

Τρία χρόνια μετά το "διαζύγιο" με τον Κιμ Τιλί, η Μπασκόνια θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον μικρό αδελφό του, Κιλιάν, που ολοκλήρωσε την παρουσία του στο NCAA. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο "αλλά" στην υπόθεση.

Από το 2014 έως το 2017, ο Κιμ Τιλί άφησε το στίγμα του στην Μπασκόνια με την οποία έφτσε μέχρι το Final Four του Βερολίνου. Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον ισπανικό σύλλογο, ο μικρότερος αδελφός του βρίσκεται στο στόχαστρο των πρωταθλητών.

Ο Κιλιάν Τιλί ολοκλήρωσε την τετραετή παρουσία του στο NCAA, έχοντας 13.6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ κατά μέσο όρο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (πρόωρα), έχοντας πλέον ως στόχο να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στο ΝΒΑ. Αυτό επεσήμανε κι ο ατζέντης του στην "Equipe" δεδομένου ότι το όνομα του 22χρονου φόργουορντ έχει εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τη Μονακό και την Μπασκόνια.

" Είναι μια μοναδική περίπτωση. Όλες οι ομάδες του ΝΒΑ ήταν σε θέση να μιλήσουν μαζί του, είχε επαφές στη Γαλλία και την Ευρώπη, αλλά το ΝΒΑ παραμένει προτεραιότητά του. Το γεγονός πως είχε τραυματισμούς δεν αλλάζει κάτι. Έχει το ταλέντο και την προοπτική να παίξει στο ΝΒΑ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άντι Σίφμαν.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη βέβαια, η Μπασκόνια είναι αυτή που μπορεί να πιστεύει πως έχει τον πρώτο (ευρωπαϊκό) λόγο, δεδομένης της παρουσίας στην EuroLeague. Η συγκεκριμένη ιστορία δεν φαίνεται πως θα τελειώσει άμεσα, πλην όμως δείχνει τη διάθεση της Μπασκόνια να επενδύσει σε... φρέσκο αίμα, με έναν παίκτη που αγωνίζεται στο "4" και έχει ως σήμα κατατεθέν το εξαιρετικό περιφερειακό του σουτ (δεν έπεσε κάτω από το 40% την τετραετία στο Gonzaga).

AP Photo/Isaac Brekken

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ