EUROLEAGUE

Κερεχέτα: "Είμαι απαισιόδοξος για την επανεκκίνηση της EuroLeague"

EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το αφεντικό της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, μίλησε για το μέλλον της EuroLeague τη φετινή σεζόν, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Καθόλου αισιόδοξος αναφορικά με το μέλλον της EuroLeague εμφανίστηκε ο Χοσεάν Κερεχέτα σε δηλώσεις που έκανε στην Ισπανία. Ο ισχυρός άνδρας της Μπασκόνια μίλησε στο "El Transistor" και παραδέχθηκε ότι "είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση, για μένα".

Τι εννοούσε με αυτό; "Κάθε χώρα έχει μια διαφορετική περίσταση να διαχειριστεί. Για τη Liga Endesa, οι πιθανότητες είναι περισσότερες γιατί μπορούν όλοι να μαζευτούν σε μία πόλη. Καταλαβαίνω ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τόσες ομάδες από διαφορετικές χώρες, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Είμαι αρκετά απαισιόδοξος για την επανεκκίνηση της EuroLeague" πρόσθεσε ο Χοσεάν Κερεχέτα, ο οποίος ως ιδιοκτήτης -και- της Ντεπορτίβο Αλαβές αναφέρθηκε επίσης στις διαφορές ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες για το μέλλον:

"Ανησυχώ περισσότερο για το μπάσκετ γιατί έχει μικρότερες δυνατότητες εσόδων. Το ποδόσφαιρο έχει ένα μεγάλο "συν" που είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, απ' όπου πηγάζουν πολλά χρήματα. Το μπάσκετ δεν είναι έτσι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Φέτος είχαμε μπάτζετ που έφτανε στα 17.000.000 ευρώ, αλλά πηγάζει από τηλεοπτικά, εισιτήρια, χορηγίες και άλλα πολλά. Τα χρήματα που παίρνουμε από την τηλεόραση δεν είναι τόσα πολλά, για παράδειγμα. Οπότε σε μια τέτοια περίσταση, υποφέρεις σε πολλά διαφορετικά κομμάτια των εσόδων σου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ