EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια παρακολουθεί το "πείραμα" του Ολυμπιακού

Η Μπασκόνια παρακολουθεί το "πείραμα" του Ολυμπιακού

Πίεση προς την ACB να κάνει βήματα προς τα εμπρός άσκησε ο Χοσεάν Κερεχέτα, που δήλωσε πως αργά ή γρήγορα η Μπασκόνια θα πρέπει να επιλέξει μία διοργάνωση.

Η απόφαση του Ολυμπιακού να τραβήξει στα άκρα το σκοινί και να επιλέξει τον υποβιβασμό στην Α2 προκάλεσε αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες θα αγωνίζονται σε μία διοργάνωση (με το "καλό" τους ρόστερ τουλάχιστον) τη σεζόν 2019/20 αποτελεί ένα "πείραμα" το οποίο πολλοί οργανισμοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Ένας από αυτούς είναι και η Μπασκόνια , με τον Χοσεάν Κερεχέτα να υποστηρίζει πως " αργά ή γρήγορα θα παίζουμε κι εμείς σε μία διοργάνωση και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό το ενδεχόμενο".

Ο οξυδερκής, αλλά και εκκεντρικός χρηματοδότης της ομάδας της Βιτόρια μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης και έδωσε ενδιαφέρουσες ατάκες που φαίνεται πως έχουν κι άλλοι στο μυαλό τους, έστω κι αν προς το παρόν τουλάχιστον διστάζουν να μοιραστούν δημόσια.

" Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη μια πολύ καλή διοργάνωση, η EuroLeague. Υπάρχει και μια καλή διοργάνωση, η ACB που όμως πρέπει να προοδεύσει, ειδικά σε θέματα οικονομικής φύσης" υποστήριξε ο Κερεχέτα και συνέχισε: " Πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις όπως αυτές που πάρθηκαν στη La Liga. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έρθει η στιγμή που η EuroLeague θα συνεχίζει προς τα εμπρός και η ACB όχι, με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε σε μία μόνο διοργάνωση, σε αυτή που θα είναι η καλύτερη. Νομίζω πως αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα, το λέω εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό το ενδεχόμενο".

Ο Χοσεάν Κερεχέτα είναι ο χρηματοδότης και της ποδοσφαιρικής Αλαβές, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα έχει μπάτζετ 66-68 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 50 θα καλυφθούν μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ