EUROLEAGUE

Γύρισε στη Μπασκόνια ο γίγαντας των 223 εκατοστών, Γιουσουφά Φολ

Γύρισε στη Μπασκόνια ο γίγαντας των 223 εκατοστών, Γιουσουφά Φολ

Μετά από ένα χρόνο δανεισμού στη Στρασμπούρ, ο Γιουσουφά Φολ γύρισε στη Βιτόρια και θα μείνει όπως όλα δείχνουν στη Μπασκόνια για τη σεζόν 2019/20.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, η Μπασκόνια απέκτησε τον Γιουσουφά Φολ από τη Λε Μαν, όμως δεν τον κράτησε. Τον έδωσε δανεικό στη Στρασμπούρ και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των δύο ομάδων ο Σενεγαλέζος σέντερ επέστρεψε στη Βιτόρια για να δουλέψει εν όψει της επόμενης περιόδου. Φαίνεται πως ο γίγαντας των 223 εκατοστών θα μείνει στο ρόστερ της Μπασκόνια τη σεζόν 2019/20, καθώς οι Βενσάν Πουαριέ - Γιόχαν Βόιτμαν βρίσκονται στην έξοδο με τον πρώτο να κοιτάζει προς το ΝΒΑ και τον δεύτερο να θέλει να μείνει στη EuroLeague.

Ο Φολ έκανε εξαιρετική χρονιά στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς είχε 14.5 πόντους και 8.4 ριμπάουντ ανά 23 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Στρασμπούρ. Ήταν οι πρώτος σκόρερ, ο πρώτος ριμπάουντερ και ο πρώτος σε αξιολόγηση στην ομάδα του, ενώ άγγιξε το 70% στο ποσοστό ευστοχίας στο δίποντο. Έπαιξε μάλιστα και στο γαλλικό All-Star Game, όπου έγραψε 22 πόντους και 9 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του. Είναι 24 ετών, γεννήθηκε στο Ντακάρ της Σενεγάλης και η επόμενη θα είναι η πρώτη σεζόν του έξω από τη Γαλλία.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ