EUROLEAGUE

Διέλυσε το ρεκόρ ριμπάουντ στη EuroLeague ο Βενσάν Πουαριέ

Διέλυσε το ρεκόρ ριμπάουντ στη EuroLeague ο Βενσάν Πουαριέ
EUROKINISSI

Ρέκορντμαν είναι από το βράδυ της Πέμπτης (18/4) ο Βενσάν Πουαριέ της Μπασκόνια, καθώς έγραψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της EuroLeague.

Ο Τάιλερ Χάνικατ (Χίμκι) με 256 σε 35 αγώνες της σεζόν 2016/17 κι ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας) με επίσης 256 σε 24 αγώνες της σεζόν 2014/15, είχαν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (18/4) το ρεκόρ των περισσότερων ριμπάουντ σε μια περίοδο της EuroLeague. O Βενσάν Πουαριέ τους προσπέρασε και τους δύο και έγινε ο ρέκορντμαν στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος σέντερ της Μπασκόνια χρειαζόταν δέκα "σκουπίδια" στο δεύτερο ματς της σειράς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να πατήσει στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας, έφτασε τα έντεκα στις αρχές της τέταρτης περιόδου και έγραψε ιστορία. Πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης μετρούσε 8 ανά αγώνα, με 3.4 επιθετικά και 4.6 αμυντικά, στην πιθανότατα τελευταία χρονιά του στην Ευρώπη καθώς το ενδιαφέρον από το ΝΒΑ είναι μεγάλο.

Τελικά ο Πουαριέ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους από 6/6 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ είχε 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 21:43.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ