EUROLEAGUE

Δεν έφτανε η πρωτοβουλία των παικτών: Tέλος ο Πριτζιόνι!

Δεν έφτανε η πρωτοβουλία των παικτών: Tέλος ο Πριτζιόνι!

Οι παίκτες της Μπασκόνια επισκέφτηκαν το σπίτι του Πάμπλο Πριτζιόνι με την ελπίδα να τον πείσουν να ανακαλέσει τα περί παραίτησης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε το "διαζύγιο" με τον νεαρό τεχνικό.

Η ήττα από τη Βαλένθια και το 0/3 στην EuroLeague έφερε την παραίτηση του Πάμπλο Πριτζιόνι , ο οποίος αποχωρεί από τον πάγκο της Μπασκόνια μετά από μόλις δύο μήνες παρουσίας σε αυτόν. Την επομένη της δήλωσης παραίτησης από τον ίδιο, οι παίκτες της ισπανικής ομάδας έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να τον μεταπείσουν, εκδηλώνοντας με άμεσο τρόπο την στήριξή τους σε εκείνο.

Πήγαν στο σπίτι του, με σκοπό να του μιλήσουν και να τον οδηγήσουν σε... αλλαγή απόφασης, εξηγώντας πως τον θέλουν μαζί τους στον "πόλεμο". Ήδη από χθες (25/10) κάποιοι παίκτες προσπάθησαν να δείξουν πως βρίσκονται στο πλευρό του, μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στις δικές τους πλάτες. " Αν κάποιος πιστεύει ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι του Πάμπλο Πριτζιόνι, κάνει λάθος. Είναι δικό μας γιατί δεν παίζουμε άμυνα όπως πρέπει και δίνουμε δικαιώματα. Εμείς φταίμε", εξήγησε χαρακτηριστικά ο Τόρνικε Σενγκέλια, με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας να προσθέτει επ' αυτού: " Ανακοίνωσε την απόφασή του δίχως να μας ενημερώσει νωρίτερα, τον στηρίζουμε απόλυτα. Όλοι μας στην ομάδα ξέρουμε ότι δεν φταίει εκείνος για όσα γίνονται". Ενώ ο Ροντρίγκ Μπομπουά τόνισε λακωνικά πως " ο Πάμπλο (Πριτζιόνι) έδωσε τα πάντα για εμάς, τώρα είναι σειρά μας να του ανταποδώσουμε όλα αυτά".

Αυτό που εννοούσε αποτυπώθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/10), όταν έγινε επίσκεψη των παικτών της Μπασκόνια στο σπίτι του. Αποδείχθηκε μάταιη όμως, αφού ο νεόκοπος προπονητής επέμεινε στην αρχική του θέση, με την ισπανική ομάδα να ανακοινώνει λίγη ώρα αργότερα το τέλος της συνεργασίας τους.

Πλέον, αναζητάται η διάδοχη κατάσταση, με το όνομα του Πέδρο Μαρτίνεθ να φαντάζει ως το επικρατέστερο. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ πάντως, στον πάγκο της Μπασκόνια θα καθίσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Σέρχιο Βαλντεομίγιος.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ