EUROLEAGUE

"Άκυρο" από τους παίκτες της Μπασκόνια στα "παράθυρα"

"Άκυρο" από τους παίκτες της Μπασκόνια στα "παράθυρα"

Ο Γιάνις Τίμα μίλησε εξ ονόματος όλων των συμπαικτών του στην Μπασκόνια, ανακοινώνοντας την κοινή απόφαση για απουσία από τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων. Το μήνυμά του στο Instagram.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των παικτών του Ολυμπιακού περί απουσίας τους από τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, ήταν η σειρά αυτών της Μπασκόνια να ενημερώσουν για το ίδιο. Ο Γιάνις Τίμα χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για να εξηγήσει πως αυτός κι οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να δώσουν το "παρών" στα "παράθυρα" (τουλάχιστον αυτά του Νοεμβρίου), μιλώντας εξ ονόματος όλων όσων βρίσκονται στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας. Ως αιτιολόγηση γι αυτή την απόφαση χρησιμοποίησε την κακή εκκίνηση της Μπασκόνια και την αλλαγή προπονητή.

" Δυστυχώς εμείς, οι παίκτες της EuroLeague, είμαστε σε μία κατάσταση στην οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να βρισκόμαστε -όταν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον εργοδότη σου, από τον οποίο ζεις εσύ κι η οικογένειά σου, και τη χώρα σου. Αυτό δεν έγινε με δική μας υπαιτιότητα και δική μας επιθυμία, αλλά είναι μία απόφαση που αφορά ευθέως εμάς τους ίδιους. Στον σύλλογο (Μπασκόνια) συζητήσαμε για την κατάσταση και δεδομένης της κακής εκκίνησης στο πρωτάθλημα και της αλλαγής προπονητής, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στις εθνικές ομάδες γι αυτή τη φάση των αγώνων. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη Λετονία στην προσπάθεια που θα κάνει για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πιστεύω θα τα καταφέρει, αλλά χωρίς εμένα", ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο φόργουορντ της Μπασκόνια και της Λετονίας.

Θυμίζουμε ότι η αρχή είχε γίνει με τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε , οι οποίοι ανακοίνωσαν το "όχι" πριν από μία εβδομάδα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ