EUROLEAGUE

Preview: Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης

Preview: Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης

Η δεύτερη ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 ανοίγει (19.45) από το Κάουνας εκεί όπου η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης

Πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει η Ρεάλ κόντρα στην Ζαλγκίρις τα τελευταία δύο χρόνια. Την Παρασκευή (19.45) οι Μαδριλένοι φιλοξενούνται στην "Zalgiris Arena" με τους γηπεδούχους να έχουν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια κι αυτό να είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι για φέτος. Αυτό το παιχνίδι θα είναι και το ντεμπούτο του Γκιντάρας Κραπίκας, ο οποίος αντικατέστησε στην άκρη του πάγκου τον Σαούλιους Στομπέργκας.

Η Ζαλγκίρις μπορεί να δει τον αγώνα ως μία αποχαιρετιστήρια γιορτή, όμως για τη Ρεάλ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Ισπανοί θέλουν νίκη για να μπορέσουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου, καθώς έχουν υψηλό ανταγωνισμό από την ΤΣΣΚΑ, η οποία φιλοξενείται από την Μακάμπι στο Ισραήλ. Η ομάδα της Μαδρίτης θέλει είτε νίκη δική της και ήττα της ΤΣΣΚΑ είτε σε περίπτωση που οι δύο ομάδες φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα να έχει καλύτερο συνολικά goal average. Ακόμα κι εκεί Ρεάλ έχει προβάδισμα, καθώς στην παρούσα φάση η δική της διαφορά είναι αρκετά μεγαλύτερη (160) από αυτή της ΤΣΣΚΑ (127). Αυτό σημαίνει ότι αν οι Μαδριλένοι κερδίσουν με 1 πόντο την Ζαλγκίρις, η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να κερδίσει με 24 την Μακάμπι.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκτας έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε εννιά συνεχόμενους αγώνες της Euroleague.

Ο Γιαβτόκας έχει τουλάχιστον μία τάπα στα τελευταία οκτώ παιχνίδι στην Euroleague.

Ο Τζάστιν Ντέντμον έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε όλα του τα παιχνίδια στην Euroleague. Ηγείται στην κατηγορία των τρίποντων με 67. Το ρεκόρ για τα περισσότερα τρίποντα σε μία σεζόν είναι 71 κάτι που είχε πετύχει ο Τέρελ Μακιντάιρ το 2007-08 ως παίκτης της Σιένα.

Ο Τζάστιν Ντέντμον και ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν συμπαίκτες για τρία παιχνίδια στην Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Σέρχιο Γιούλ, Ρούντι Φερνάντεζ και Νίκολα Μίροτιτς έχουν ξεκινήσει ως βασικοί σε όλα τα παιχνίδια της φετινής Euroleague.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει 13 διαδοχικές εύστοχες βολές στην Euroleague.

Ο Φερνάντεθ έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων στα τελευταία εννιά παιχνίδια στην Euroleague.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι πρώτος στο index rating με βάση τα λεπτά συμμετοχής. Έχει έναν μέσο όρο 32,3 index ανά 40 λεπτά.

Ο Νίκολα Μίροτιτς χρειάζεται ακόμα 40 πόντους για να φτάσει τους 1000 στην καριέρα του στην Euroleague.

Ο Τρέμελ Ντάρντεν αγωνίστηκε στην Ζαλγκίρις την περσινή σεζόν και ήταν συμπαίκτης με τους Λιπκεβίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας και Γιαβτόκας.

Ο Μαρτίνας Πότσιους αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης όντας συμπαίκτης με τους Φερνάντεζ, Ρέγιες, Μίροτιτς, Ροντρίγκεθ, Κάρολ, Γιούλ, Ντρέιπερ και Σλότερ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης μοιράζεται με τον Μίρζα Μπέγκιτς την 4η θέση των μπλοκέρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι δύο τους έχουν 132, ενώ τρίτος είναι ο Λάσμε με 134.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ