EUROLEAGUE

Preview: ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός

Preview: ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Στο πρώτο παιχνίδι έφτασε κοντά να σπάσει την έδρα της ΤΣΣΚΑ, την Παρασκευή (19.15) ο Παναθηναϊκός θέλει να ολοκληρώσει αυτή τη προσπάθεια

Μία δεύτερη ευκαιρία για να αποφύγει ενδεχόμενο νέο ταξίδι στη Μόσχα θα έχει την Παρασκευή (19.15) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Ρωσία την ΤΣΣΚΑ, για την 2η αγωνιστική των playoffs.

ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός έχουν μακρά ιστορία στα playoffs, καθώς οι Ρώσοι τρέχουν ένα σερί 9-0 νικών τα τελευταία χρόνια, ενώ οι "πράσινοι" έχουν κερδίσει σε 5 από τα 8 παιχνίδια αυτής της σειράς από τη σεζόν 2004-05. Το απόγευμα της Παρασκευής (19.15) ο Παναθηναϊκός θα θέλει να διευρύνει το σερί του και παράλληλα να βάλει ένα τέλος στις συνεχόμενες νίκες των Ρώσων.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ μετράει 9 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες

Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει 10 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στη φάση των playoffs. Τελευταία της ήττα στα playoffs στην Μόσχα ήταν το 2008 από τον Ολυμπιακό (74-76).

Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει 6 συνεχόμενες φορές τον Παναθηναϊκό μέσα στην τελευταία τριετία.

ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί σε 5 Final 4 συμπεριλαμβανομένου των τελικών του 2007 και του 2009, όπου και στους δύο κέρδισαν οι "πράσινοι". Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με 66-64 τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έτορε Μεσίνα έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέτος.

Ο Βιτάλι Φριντζόν έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 16 συνεχόμενες συμμετοχές του στην Euroleague. Μάλιστα από την αρχή του TOP-16 έχει 32/59 τρίποντα!

Ο Κάιλ Χάινς χρειάζεται 8 ακόμα κοψίματα για να γίνει ο μόλις 18ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 100.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη άμυνα της φετινής διοργάνωσης, καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 70,6 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στη βασική του πεντάδα, φέτος.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μοιράζει 6.5 ασίστ μ.ό. ανά αγώνα και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας μεταξύ όλων των παικτών στη φετινή διοργάνωση!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει μοιράσει 971 τελικές πάσες στην καριέρα του στον θεσμό και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Θοδωρή Παπαλουκά (977).

Ο Στεφάν Λάσμε χρεώνεται με 3.7 φάουλ μ.ό. ανά αγώνα.

Παράλληλα ο Λάσμε είναι τρίτος μπλοκέρ στην ιστορία της Euroleague με 136 κοψίματα. Ο άσος του Παναθηναϊκού χρειάζεται πέντε μπλοκ για να ''πιάσει'' τον Ντένις Μαρκονάτο στη δεύτερη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Ο Λάσμε μετράει τουλάχιστον ένα μπλοκ στους έξι τελευταίους του αγώνες στην Euroleague και στις 9 από τις τελευταίες 10 συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Ο Μάικ Μπατίστ χρειάζεται 10 πόντους για να φτάσει τους 2.500 στην καριέρα του στην Euroleague. Μόλις τρεις παίκτες έχουν ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αριθμό πόντων.

Ο Αντώνης Φώτσης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια στον θεσμό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ