EUROLEAGUE

Preview: ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός

Preview: ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Η δεύτερη μέρα της 1ης αγωνιστικής των playoffs ανοίγει από την Μόσχα εκεί όπου η ΤΣΣΚΑ φιλοξενεί (19.00) τον νταμπλούχο Ελλάδος, Παναθηναϊκό

ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός έχουν μακρά ιστορία στα playoffs, καθώς οι Ρώσοι τρέχουν ένα σερί 8-0 νικών τα τελευταία χρόνια, ενώ οι "πράσινοι" έχουν κερδίσει σε 5 από τα 7 παιχνίδια αυτής της σειράς από τη σεζόν 2004-05. Το απόγευμα της Τετάρτης (19.00) θα φανεί ποιος θα διευρύνει το σερί του.

Με 12 νίκες και μόλις 2 ήττες η ΤΣΣΚΑ κατέλαβε δικαιωματικά την κορυφή του F ομίλου. Οι Μοσχοβίτες έδειξαν να ανεβάζουν στροφές όταν μπήκαν στα κρίσιμα παιχνίδια κι έτσι ξεπέρασαν στη βαθμολογία την Ρεάλ. Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα έχοντας το πλεονέκτημα έδρας θα προσπαθήσουν να φτάσουν για 11η φορά στα τελευταία 12 χρόνια στο Final 4. Από τα πρώτα δύο παιχνίδια επί ρωσικού εδάφους αναμένεται να απουσιάσει ο τραυματίας Μίλος Τεόντοσιτς.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός επιβίωσε σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους της ιστορίας της Euroleague. Οι "πράσινοι" τερμάτισαν 4οι με ρεκόρ 7-7 και πλέον έρχονται στα playoffs με στόχο να επιστρέψουν στο Final 4.

ΤΣΣΚΑ

Ετόρε Μεσίνα: "Είναι μια κλασική σειρά ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες στο παρελθόν και σίγουρα όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες στην Ευρώπη, όμως κι εμείς είμαστε καλοί. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τους επιτεθούμε, αν και ο έλεγχος των ριμπάουντ και η άμυνα θα είναι καθοριστικά. Όπως συνήθως σε μια σειρά playoffs, θα αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα μας λείψει ο Τεόντοσιτς τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτή την απουσία σαν δικαιολογία. Έχουμε βάθος σαν ομάδα, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι".

Άαρον Τζάκσον: "Ο αντίπαλος δίνει μεγάλη προσοχή στην άμυνα οπότε περιμένω μία μάχη ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της περιόδου, όπως κι εμείς, άλλαξαν προπονητή, όμως βρισκόμαστε σε ένα σημείο της σεζόν όπου όλοι παίζουν για το όνειρό τους. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας για να δείξουμε ό,τι έχουμε ετοιμάσει στις προπονήσεις".

Παναθηναϊκός

Φραγκίσκος Αλβέρτης: "Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα με μεγάλα κορμιά και πολύ καλή πορεία φέτος. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ώστε να προκριθούμε στο Final 4. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Όλα εξαρτώνται από το ρυθμό του αγώνα. Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας και κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας που μπορούν να μπερδέψουν την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια δύσκολη σειρά. Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται προσήλωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό".

Ραμέλ Κάρι: "Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που θα παίξω στα playoffs και είμαι ενθουσιασμένος. Πιστεύω πως ταιριάζουμε απόλυτα με την ΤΣΣΚΑ. Μπορούμε να προκριθούμε, αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολύ καλή ομάδα κι έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να διαχειριστούμε συναισθηματικά το κάθε παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να μείνεις σε ένα αποτέλεσμα. Κάποιες φορές δεν είναι κακό να παίζεις τόσο γρήγορα μετά από έναν αγώνα. Πρέπει να αντιδρούμε γρήγορα. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Και στις δύο ομάδες αρέσει το σετ παιχνίδι. Έχουν μια πολύ δυνατή γραμμή ψηλών, όμως οι δικοί μας ψηλοί είναι πιο γρήγοροι. Πρέπει να τους βοηθήσουμε κι εμείς, καθώς είμαστε μια ομάδα. Πρέπει και τα γκαρντ να βοηθήσουν, ειδικά στα ριμπάουντ. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ μετράει 8 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες

Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει 9 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στη φάση των playoffs. Τελευταία της ήττα στα playoffs στην Μόσχα ήταν το 2008 από τον Ολυμπιακό (74-76).

Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει 5 συνεχόμενες φορές τον Παναθηναϊκό μέσα στην τελευταία τριετία.

ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί σε 5 Final 4 συμπεριλαμβανομένου των τελικών του 2007 και του 2009, όπου και στους δύο κέρδισαν οι "πράσινοι". Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με 66-64 τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έτορε Μεσίνα έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέτος.

Ο Βίκτορ Χριάπα χρειάζεται ένα ακόμα κλέψιμο για να φτάσει τα 201 στην καριέρα του στην Euroleague και να πιάσει τον Σον Στόουνρουκ στην 9η θέση της σχετικής λίστας.

Ο Βιτάλι Φριντζόν έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 15 συνεχόμενες συμμετοχές του στην Euroleague. Μάλιστα στο φετινό TOP-16 είχε 30/54 τρίποντα!

Ο Κάιλ Χάινς χρειάζεται 8 ακόμα κοψίματα για να γίνει ο μόλις 18ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 100.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη άμυνα της φετινής διοργάνωσης, καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 70,6 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στη βασική του πεντάδα, φέτος.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μοιράζει 6.5 ασίστ μ.ό. ανά αγώνα και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας μεταξύ όλων των παικτών στη φετινή διοργάνωση!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει μοιράσει 964 τελικές πάσες στην καριέρα του στον θεσμό και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Θοδωρή Παπαλουκά (977).

Ο Διαμαντίδης χρειάζεται 14 ασίστ για να φτάσει τον Βασίλη Σπανούλη σε περισσότερες τελικές πάσες μέσα σε μία σεζόν. Ο "3D" έχει 156 φέτος, ενώ ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 170 την περσινή σεζόν.

Ο Στεφάν Λάσμε χρεώνεται με 3.7 φάουλ μ.ό. ανά αγώνα.

Παράλληλα ο Λάσμε είναι τρίτος μπλοκέρ στην ιστορία της Euroleague με 135 κοψίματα. Ο άσος του Παναθηναϊκού χρειάζεται πέντε μπλοκ για να ''πιάσει'' τον Ντένις Μαρκονάτο στη δεύτερη θέση των κορυφαίων μπλοκέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Ο Λάσμε μετράει τουλάχιστον ένα μπλοκ στους πέντε τελευταίους του αγώνες στην Euroleague και στις 8 από τις τελευταίες 9 συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Ο Μάικ Μπράμος έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 10 από τις τελευταίες 11 συμμετοχές του στον θεσμό.

Ο Μάικ Μπατίστ χρειάζεται 10 πόντους για να φτάσει τους 2.500 στην καριέρα του στην Euroleague. Μόλις τρεις παίκτες έχουν ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αριθμό πόντων.

Ο Αντώνης Φώτσης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια στον θεσμό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ