EUROLEAGUE

Preview: Σιένα - Μπάγερν Μονάχου

Preview: Σιένα - Μπάγερν Μονάχου

Το βράδυ της Παρασκευής (21.15) κοντράρονται Σιένα και Μπάγερν με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο, καθώς οι Ιταλοί κινδυνεύουν με αποκλεισμό, ενώ οι Γερμανοί συνεχώς χάνουν έδαφος.

Σιένα και Μπάγερν ξεκίνησαν τη διοργάνωση βαδίζοντας σε διαφορετικούς δρόμους, καθώς οι μεν Ιταλοί δεν έφταναν σε νίκες, ενώ οι Γερμανοί έφτασαν να διεκδικούν μέχρι και την πρωτιά του Γ' ομίλου. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι δρόμοι τους αρχίζουν να διασταυρώνονται. Το παιχνίδι της Παρασκευής (21.15) θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, καθώς η Σιένα θέλει να παραμείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο ΤΟΡ 16, ενώ η Μπάγερν δίνει μάχη να ισχυροποιήσει τη θέση της. Στο πρώτο παιχνίδι οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 89-79, όμως μακριά από τη Γερμανία δεν παρουσιάζονται εξίσου δυνατοί.

Η Σιένα σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την ομάδα που θαύμασε η Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Το φάσμα του αποκλεισμού πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ και το πρεστίζ της ομάδας είναι έτοιμο να τσαλακωθεί. Οι Ιταλοί μετά την μοναδική τους νίκη επί της Μάλαγα δείχνουν να ανεβαίνουν, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα στις λεπτομέρειες από την Γαλατάσαραϊ. Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της regular season τα περιθώρια έχουν στενέψει και πλέον ο Μάρκο Κρέσπι και οι παίκτες του καλούνται να μαζέψουν όσες περισσότερες νίκες μπορούν για να βρεθούν εκεί που έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους τους. Στο ΤΟΡ 16. Σε αυτό θα τους βοηθήσει έπειτα από 6 εβδομάδες απουσίας και ο Σπένσερ Νέλσον.

Στην αντίπερα όχθη η πρωτάρα Μπάγερν ξεκίνησε ονειρικά το ταξίδι της στην Euroleague, όμως όπως αποδεικνύεται της λείπει η διάρκεια. Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές γνώρισε ισάριθμες ήττες από Γαλατάσαραϊ και Ζιελόνα Γκόρα κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει το σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας που είχε χτίσει. Η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος και ο... σκληρός Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν πρόκειται να δεχτεί να πέσει.

Σιένα

Μάρκο Κρέσπι: "Έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν. Μετά την καλή εμφάνιση απέναντι στην Καντού προετοιμαζόμαστε με το σωστό τρόπο. Στο Μόναχο υποφέραμε από την άμυνα μας και την επιθετικότητα μας. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά για να βελτιωνόμαστε καθημερινά και γνωρίζουν που θέλουμε να επιτεθούμε στην άμυνα τους. Ο Σπένσερ Νέλσον επιστρέφει έπειτα από έξι εβδομάδες. Το παιχνίδι του μπορεί να μας βοηθήσει".

Οθέλο Χάντερ: "Θα γίνει σκληρό παιχνίδι. Θα είμαστε επιθετικοί και θα παίξουμε για να κερδίσουμε τον αγώνα. Είναι καλή ομάδα, όμως θα βάλουμε τα δυνατά μας για να καλύψουμε το παιχνίδι του πρώτου γύρου".

Μπάγερν Μονάχου

Σβέτισλαβ Πέσιτς: "Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Από την αρχή της σεζόν η Σιένα έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι της. Εμείς είμαστε σε πιο άνετη θέση σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Σε αυτόν τον όμιλο όλα είναι πιθανά, όμως ακόμα είναι στα χέρια μας η πρόκριση στην επόμενη φάση".

Τζον Μπράιαντ: "Η Σιένα έχει κάποιους εξαιρετικούς γκαρντ, όπως ο Ντάνιελ Χάκετ. Πάντα προσπαθούν να επιτεθούν. Πρέπει να παίξουμε την καλύτερη μας άμυνα και να συγκεντρωθούμε στο πλάνο που έχουμε για να κερδίσουμε αυτό το εκτός έδρας ματς".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο κόουτς Μάρκο Κρέσπι έχει χρησιμοποιήσει 9 διαφορετικούς παίκτες στην βασική πεντάδα.

Ο Τζος Κάρτερ έχει μέσο όρο 12 πόντους και 10.3 στο index την φετινή σεζόν. Στα εντός έδρας παιχνίδια, όμως έχει μέσο όρο μόλις 2 πόντους και 3.5 βαθμούς στο index.

Ο κόουτς Σβέτισλαβ Πέσιτς έχει χρησιμοποιήσει 9 διαφορετικούς παίκτες στην βασική πεντάδα.

Ο Στέφεν Χάμαν έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 7 τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ