EUROLEAGUE

Preview: Μάκαμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ

Preview: Μάκαμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ

Η Μακάμπι υποδέχεται την Πέμπτη (21.05) την ΤΣΣΚΑ και θέλει να της βάλει τρικλοποδιά για να πάρει... εκδίκηση

Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ αποτελούν αναμφίβολα δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο μεταξύ τους αγώνας της Πέμπτης (21.05), όμως για την τελευταία αγωνιστική του ΤΟΡ 16, έχει πολλούς λόγους να είναι ιδιαίτερος.

Οι Ισραηλινοί έχουν "κλειδώσει" ήδη την τρίτη θέση του ομίλου και γνωρίζουν ότι στα play off θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Αρμάνι Μιλάνο. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να μειώσει το κίνητρο των παικτών του Μπλατ, καθώς ουδείς μέσα στην ομάδα έχει ξεχάσει πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Μακάμπι γνώρισε μέσα στη Μόσχα τη δεύτερη πιο βαριά ήττα (100-65) της ιστορίας της. Η ώρα της εκδίκησης έφτασε.

Στην αντίπερα όχθη, η ΤΣΣΚΑ έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση, όμως θέλει και την πρώτη θέση του ομίλου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει είτε να κερδίσουν οι Μοσχοβίτες την Μάκαμπι και να χάσει η Ρεάλ από τη Ζαλγκίρις, είτε σε περίπτωση νίκης και των δύο να επικρατήσουν των Ισραηλινών με 23 πόντους περισσότερους από αυτούς που θα κερδίσουν οι Μαδριλένοι τους Λιθουανούς. Το αρνητικό για τον Ετόρε Μεσίνα είναι πως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μίλος Τεόντοσιτς .

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν προπονητής της Εθνικής Ρωσίας για έξι χρόνια έχοντας υπό τις οδηγίες του, τους σημερινούς αντιπάλους του Χριάπα, Κάουν, Φριτζόν, Βορόνοφ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει χρησιμοποιήσει 10 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Μακάμπι, φέτος.

Ο Ντέιβιντ Μπλου έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 16 συνεχόμενους αγώνες στην Euroleague.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις οκτώ από τις τελευταίες εννιά συμμετοχές του στον θεσμό.

Ο Άλεξ Τάιους έχει κάνει με τον μέσο όρο, double - double στις τελευταίες τρεις εμφανίσεις του. Πιο συγκεκριμένα έχει σε αυτά τα τρία παιχνίδια μέσο όρο 15,3 πόντους και 10,3 ριμπάουντ.

Ο Έτορε Μεσίνα έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέτος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Μεσίνα, Νταν Σαμίρ έχει κατακτήσει από το ίδιο πόστο δύο φορές της Euroleague με Μακάμπι. Ήταν επίσης συνεργάτης του Μπλατ στην Ντιναμό Μόσχας.

Ο Μεσίνα συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Μπλου στην Μπενετόν Τρεβίζο τη σεζόν 2004-05.

Ο Βίκτορ Χριάπα χρειάζεται ένα ακόμα κλέψιμο για να φτάσει τα 201 στην καριέρα του στην Euroleague και να πιάσει τον Σον Στόουνρουκ στην 9η θέση της σχετικής λίστας.

Ο Βιτάλι Φριντζόν έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 14 συνεχόμενες συμμετοχές του στην Euroleague. Μάλιστα στο φετινό TOP-16 έχει 29/52 τρίποντα, ήτοι 55,8% πίσω από τα 6μ.75!

Ο Τζέρεμι Πάργκο ξεκίνησε την καριέρα του στην Euroleague από την Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν 2010-11. Εκείνη τη σεζόν βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης οδηγώντας την ομάδα του στο Final 4 της Βαρκελώνης.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ