EUROLEAGUE

Preview: Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο

Preview: Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο

Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Παρασκευή (20.30) την Αρμάνι Μιλάνο σε ένα παιχνίδι που ίσως ξεκαθαρίσει την εικόνα του Ε' ομίλου

Ο αγώνας της Παρασκευής (20.30) μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Αρμάνι Μιλάνο είναι κρίσιμος στη μάχη για τα πλέι οφ. Η Αρμάνι είτε με νίκη δική της στη Τουρκία, είτε με νίκη του Ολυμπιακού στη Μάλαγα "κλειδώνει" και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση, όμως η Φενέρ με ήττα θα μπει σε περιπέτειες και ο Ομπράντοβιτς δεν θέλει να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από μία ήττα σε ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο παιχνίδι προέρχεται η Φενέρμπαχτσε που μετά την επίσκεψη της στο ΟΑΚΑ θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Οι Τούρκοι δεν έχουν πολλά περιθώρια για στραβοπατήματα, καθώς οι αγωνιστικές πριν το τέλος του ΤΟΡ 16 μειώνονται.

Στην αντίπερα όχθη, η Αρμάνι αν και αγχώθηκε κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση της Εφές και να πάρει τη νίκη με 76-69. Με αυτό το ροζ φύλλο οι Ιταλοί έφτασαν τα 8 κι έτσι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι πολύ κοντά να τερματίσει στην 2η θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Φενέρ.

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις 12 από τις τελευταίες 13 συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ υπήρξε συμπαίκτης του φόργουορντ της Αρμάνι, Ντέιβιντ Μος, στη Σιένα την περίοδο 2010-'12.

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 7 από τις τελευταίες 8 συμμετοχές του στη διοργάνωση.

O Λούκα Μπάνκι έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των Ιταλών στην Euroleague.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε δέκα συνεχόμενους αγώνες στη διοργάνωση. Παράλληλα, ο Αμερικανός χρειάζεται μόλις ένα τρίποντο για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague ενώ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στον θεσμό (6,6 μ.ό.).

Ο Κέρτις Τζέρελς έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 14 συνεχόμενους αγώνες στην Euroleague.

Ο Κέρτις Τζέρελς αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τη σεζόν 2011-'12 ενώ ήταν συμπαίκτης των Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ομέρ Ονάν, Εμίρ Πρέλντζιτς και Οζγκούζ Σαβάς.

Ο πατέρας του Αλεσάντρο Τζεντίλε, Νάντο, αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ