EUROLEAGUE

Φερέρ: "Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στη νέα Ευρωλίγκα!"

Φερέρ: "Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στη νέα Ευρωλίγκα!"
Άλεξ Φερέρ

Ο διευθυντής επικοινωνίας της Ευρωλίγκας, Άλεξ Φερέρ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για το νέο πλάνο της διοργάνωσης και το πως θα πορευτεί την επόμενη δεκαετία.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (10/11) η Ευρωλίγκα ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία IMG που θα δώσει χορηγία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά με την ταυτόχρονη αλλαγή της διεξαγωγής του τουρνουά που πλέον θα έχει λιγότερες ομάδες, αλλά περισσότερη ποιότητα.

Για το γεγονός μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 ο διευθυντής επικοινωνίας της Ευρωλίγκας, Άλεξ Φερέρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το νέο πλάνο της Ευρωλίγκας: "Θα έχει πολλά παιχνίδια. Είναι ένα πρωτάθλημα. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει ένα πρωτάθλημα. Είμαστε η Ευρωλίγκα. Αυτό είναι το όνομα μας και έπειτα από σημαντικές διεργασίες τα τελευταία χρόνια φτάσαμε, ίσως και στην τελευταία μας μετεξέλιξη να γίνουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα που θα παίζουν όλοι με όλους."

Για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος της λίγκας: "Δεν είναι τώρα το φαινόμενο λόγω της επέμβασης της FIBA, να συζητείται πόσα και περισσότερα χρήματα θα παίρνουν οι ομάδες. Αυτό το έχουν αποφασίσει οι ίδιες οι ομάδες σε μία συνάντηση που είχε γίνει το 2011 στην Γαλλία στις Βερσαλίες. Βρέθηκε πλέον ένας ισχυρός εταίρος όπως η πολυεθνική IMG και συνέπεσε να γίνονται και οι συζητήσεις με την FIBA."

Για τα συμβόλαια στη νέα μορφή της Ευρωλίγκας και τα ποσά που κερδίζουν οι ομάδες : "Θα είναι σίγουρα δεκαέξι ομάδες και εικοσιτέσσερις στο Eurocup. Θα είναι οι έντεκα που ήταν στην Βαρκελώνη και οι τρεις από τα πρωταθλήματα που θα προστεθούν, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Θα είναι οκτώ ομάδες στα προκριματικά συν τον πρωταθλητή του Eurocup. Το ποσό θα είναι πάνω από τα 30 εκατομμύρια που πρόσφερε η FIBA συν τις άλλες επενδύσεις που θα κάνει η ΙMG."

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ