EUROLEAGUE

Βιτόρια, ο "κρυπτονίτης" του Ομπράντοβιτς

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η Βιτόρια δεν είναι ακριβώς η "dream city" για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετράει εφτά σερί ήττες στην ισπανική πόλη. Τα δεκαπέντε χρόνια δίχως νίκη και η "μαύρη" νύχτα της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Την παραμονή της αναμέτρησης με την Μπασκόνια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε στις δηλώσεις που έκανε πως "πάντα μου αρέσει να παίζω στη Βιτόρια". Ο ίδιος γνωρίζει από που πηγάζει αυτή η αγάπη για τη Fernando Buesa Arena, η ουσία όμως είναι πως μιλάμε για το γήπεδο που έχει ταλαιπωρήσει όσο κανένα άλλο τον πολυνίκη προπονητή της EuroLeague.

Αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο άνθρωπος που έχει φτάσει εφτά φορές στην κορυφή της Ευρώπης, δεν έχει βρει τον τρόπο να κερδίσει εκτός έδρας την Μπασκόνια (ή Τάου ή Ταουγκρές ή Κάχα Λαμποράλ ή Λαμποράλ Κούτσα) εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Θα πρέπει να πάμε πίσω στις 6 Νοεμβρίου 2002 για να βρούμε την τελευταία νίκη του "Ζοτς" στη Βιτόρια, μία νίκη που ήρθε μάλιστα στον πόντο (76-75), χάρη στην δράση των Άριελ ΜακΝτόλαντ (15 πόντοι), Ντάριλ Μίντλετον (15 πόντοι) και Αντώνη Φώτση (12 πόντοι).

Τι συνδέει τις δύο αναμετρήσεις; Ο Λουίτζι Λαμόνικα, ο οποίος ήταν τότε ο δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης, ενώ σε μερικές ώρες θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της τριάδας.

Από εκείνο το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου έχουν προκύψει λοιπόν εφτά διαδοχικές ήττες, οι τέσσερις εκ των οποίων με τον Παναθηναϊκό και οι άλλες τρεις με τη Φενέρμπαχτσε. Κι αν με το "τριφύλλι" τα παιχνίδια ήταν ως "κλειστά" (με +8 πόντους κατά μέσο όρο στην ισπανική ομάδα), αυτά που ακολούθησαν με την τουρκική ομάδα ήταν πολύ χειρότερα. Αφενός γιατί οι τρεις ήττες ήρθαν με μέσο όρο 23.3 πόντους υπέρ των γηπεδούχων, αφετέρου γιατί η τελευταία χρονικά εμπειρία του ήταν η χειρότερη βραδιά του στην EuroLeague.

Το -34 (86-52) που μέτρησε στη Fernando Buesa Arena η Φενέρμπαχτσε την περσινή αγωνιστική περίοδο δεν αποτελεί μόνο την πιο βαριά ήττα της επί των ημερών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά τη χειρότερη βραδιά του στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016, η τουρκική ομάδα τα έκανε όλα λάθος. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Κυρίως επιθετικά μάλιστα, αφού οι παίκτες της είχαν 15/41 δίποντα και 4/26 τρίποντα, αδυνατώντας να... ελέγξουν την ορμή και την ένταση με την οποία παρατάχθηκαν στο γήπεδο οι παίκτες της Μπασκόνια. Μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο, ήρθε η κατάρρευση στο β' και το γ' για να "ανοίξει" το σκορ και το... κοντέρ να γράψει πολλά.

Αναλυτικά οι εφτά σερί ήττες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Βιτόρια:

2004-'05: 84-82

2004-'05: 86-69

2005-'06: 85-79

2010-'11: 77-70

2013-'14: 95-73

2014-'15: 93-76

2016-'17: 86-52

Όσο για τις χειρότερες βραδιές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην EuroLeague; Δεν είναι πολλές, ούτε τόσο επώδυνες, αποδεικνύουν όμως ότι όλοι έχουν και τις κακές στιγμές τους. Απλά, στη δική του περίπτωση είναι πιο σπάνιες αυτές οι στιγμές.

Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει τις δέκα χειρότερες βραδιές του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, πριν φτάσουμε στη συντριβή από την Μπασκόνια.

Βιτόρια, ο "κρυπτονίτης" του Ομπράντοβιτς
TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ