EUROLEAGUE

Σλούκας: "Σε τοπ μομέντουμ η Εφές, πιστεύω θα το πάρει η ΤΣΣΚΑ"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βιτόρια μιλώντας για τον τελικό της Κυριακής εξέφρασε την άποψη του πως η ΤΣΣΚΑ θα πάρει το τρόπαιο καθώς η Εφές αν και βρίσκεται σε καλό μομέντουμ δεν μπορεί να επαναλάβει την εμφάνιση της Παρασκευής. (VIDEO)

Ο Κώστας Σλούκας ηττήθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελικό Final-4 την Παρασκευή το βράδυ καθώς η Φενέρ γνώρισε την ήττα από την Εφές που πλέον στον τελικό θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους πριν την προπόνηση της τούρκικης ομάδας το Σάββατο (18/5) το απόγευμα και αναφέρθηκε στην ήττα από την Εφές στο παιχνίδι της Φενέρ τονίζοντας πως οι απουσίες και οι τραυματισμοί των Βέσελι, Κάλινιτς που έπαιξαν με μόλις τρεις προπονήσεις επηρέασαν την ομάδα του.

Ο Σλούκας ρωτήθηκε για τον τελικό της Κυριακής και απάντησε πως πιστεύει περισσότερο στην ΤΣΣΚΑ τονίζοντας πως η Εφές δεν θα μπορέσει να κάνει ανάλογο παιχνίδι με αυτό της Παρασκευής. Βέβαια διεθνής γκαρντ τόνισε πως η Εφές βρίσκεται σε τρομερό μομέντουμ αυτή τη στιγμή και αυτό δεν μπορείς να το παραγνωρίσεις.

Ο γκαρντ της Φενέρ δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον του σημειώνοντας απλά πως θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα στην Τουρκία κόντρα στην ομάδα που τους απέκλεισε από τον τελικό της Euroleague.

Η ήττα αυτή επηρεάζει και την επόμενη μέρα της Φενέρ; Ήδη βγήκαν κάποια δημοσιεύματα για παραίτηση του Ομπράντοβιτς;
"Που στην Ελλάδα";

Στην Τουρκία...
"Εντάξει οι Έλληνες με τους Τούρκους είναι ίδιοι σε αυτά. Στις καταστροφές η καταστροφολογία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Όχι δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Αυτή τη στιγμή το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα που μας απέκλεισε τόσο άδοξα θα μπορούσα να πω γιατί δεν αξίζαμε αυτό το φινάλε. Η πορεία μας μέχρι τώρα έδειξε ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο".

Γίνεται αρκετή κουβέντα για το μπάτζετ της Φενέρ και πως με αυτό το μπάτζετ πρέπει να κερδίσει την Euroleague. Σας ενοχλεί αυτή η κουβέντα;
"Ποιο μπάτζετ τι εννοείς";

Πως η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ το θεωρούν δεδομένο κάποιοι ότι έχουν το μεγαλύτερο μπάτζετ και πρέπει να κατακτούν το τρόπαιο;
"Καταρχήν, το μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε ποιο είναι; Τι θέση έχει 5ο, 6ο; Και κάνε μου και τον συνδυασμό σε σχέση με πέρυσι ποιους παίκτες έχει η Φενέρ".

Ίδια ομάδα με πέρυσι;
"Κάνατε λάθος. Είχε τέσσερις απουσίες φέτος σε σχέση με το περσινό Final-4 Δεν θέλω να πω κάτι. Οι τραυματισμοί επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φανταστείτε ο Βέσελι ο οποίος μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο MVP μακράν του πρωταθλήματος δεν θα δεχόταν τόσο εύκολα καλάθια από τον Λάρκιν. Δεν υπήρχε περίπτωση να σκοράρει . Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όπως είπα χάσαμε το μυαλό μας, χάσαμε το ρυθμό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση η Εφές και αξίζει 100% να είναι στον τελικό".

Στον τελικό τι βλέπεις;
"Η Εφές δεν θα βρεθεί ξανά σε τέτοια κατάσταση όπως ήταν με εμάς. Πιστεύω η ΤΣΣΚΑ θα το πάρει το παιχνίδι. Έτσι πιστεύω εγώ παρότι είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ η Εφές".

Πως σου κάθισε η πρώτη ήττα σε ημιτελικό;
"Είναι δύσκολο, μου κακοφάνηκε χθες, κυρίως γιατί μου έμεινε η πικρία του ότι μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Δεν λέω ότι θα κερδίσουμε όλους τους ημιτελικούς αλλά δεν ήταν αυτή η εικόνα μας, όπως δείξαμε τους προηγούμενους μήνες".

Πιστεύεις ότι αν το Final-4 ήταν μια εβδομάδα - δέκα μέρες αργότερα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα;
"Χωρίς να θέλω να πω πάλι δικαιολογίες θεωρώ ότι η εικόνα μας θα ήταν διαφορετική. Φανταστείτε ο Βέσελι με τον Κάλινιτς μπήκαν σε τρεις προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Λοβρέν είναι εκτός δεν ξέρω μέχρι πότε. Ο Νταντόμε θα μπορούσε ίσως και αυτός να βοηθήσει που είναι σημαντική η παρουσία του. Όπως είπα το Final-4 είναι και μομέντουμ. Τα έχουμε δει και με ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό, το είδαμε και τώρα. Αυτή τη στιγμή η Εφές βρίσκεται στο τοπ μομέντουμ που θα μπορούσε να βρίσκεται".

Έχεις δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σου που να ξεπερνούν τη σημερινή μέρα και την αυριανή;
"Αυτή τη στιγμή να ξέρετε στο μίτινγκ που κάναμε πριν την προπόνηση είπαμε πως το πρωτάθλημα αποτελεί μονόδρομο και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Για το μέλλον μου ποτέ δεν είχα αμφιβολίες και ότι είναι να γίνει το καλύτερο για μένα θα γίνει. Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό για το κλαμπ είναι να είναι η καλύτερη ομάδα στην Τουρκία απέναντι στην ομάδα που την απέκλεισε".

Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για όσα γίνονται στην Ελλάδα. Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα πως ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο ματς της Δευτέρας και υποβιβάζεται;
"Είναι στενάχωρα να περνάει τέτοια κατάσταση το ελληνικό μπάσκετ. Δεν αξίζει τέτοια κατάσταση το ελληνικό μπάσκετ, ιδιαίτερα σε ομάδες που έχουν προσφέρει τόσα πολλά. Από τη δική μου πλευρά δεν μπορώ να κάνω κάτι, έχω φύγει τέσσερα χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέποντας αυτά απ' έξω εγώ στενοχωρούμαι αλλά εγώ συνεχίζω με την ομάδα μου".

Για να το ελαφρύνουμε και λίγο γιατί άργησες τόσο να φτιάξεις λογαριασμό στο twitter;
"Τα μαθαίνω σιγά-σιγά με τη μια έχουμε ακόμα".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ