EUROLEAGUE

Πάτησε στην κορυφή η Φενέρμπαχτσε

Πάτησε στην κορυφή η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε το εμπόδιο της Σακάρια (89-75) και για πρώτη φορά φέτος δεσπόζει στην κορυφή της BSL. Τέσσερις παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ένα "ξέσπασμα" στην τελευταία περίοδο αρκούσε στη Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να πάρει την εντός έδρας νίκη απέναντι στη Σακάρια (89-75) και να πατήσει στην κορυφή της BSL για πρώτη φορά φέτος. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχε στη δωδεκάδα ούτε τον Τζέιμς Νάναλι, ούτε τον Γιαν Βέσελι, με τους υπόλοιπους να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να φέρνουν την εντός έδρας επικράτηση.

Η διαφορά έφτασε νωρίς σε διψήφια επίπεδα για τη Φενέρμπαχτσε, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν όμως και κατάφεραν να τη ρίξουν στον πόντο με την ολοκλήρωση της γ' περιόδου. Όταν αυξήθηκε η πίεση πάντως, οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που έπρεπε, με τέσσερις παίκτες να σημειώνουν μάλιστα διψήφιο αριθμό πόντων. Ο λόγος για τους Μπόμπι Ντίξον (14 πόντοι), Τζέισον Τόμπσον (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Μπραντ Ουάναμεϊκερ (10 πόντοι, 7 ασίστ) και Μάρκο Γκούντουριτς (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ), την ώρα που ο Κώστας Σλούκας προσέφερε στην ομάδα του 9 πόντους (με 3/3 δίποντα και 3/3 βολές) στα 11'24'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Θυμίζουμε ότι ο Τζέιμς Νάναλι θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα λόγω κατάγματος στο χέρι, ενώ ο Γιαν Βέσελι αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αχίλλειο.

Με αυτή τη νίκη, οι Πρωταθλητές Ευρώπης αναρριχήθηκαν στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά φέτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Τόφας -με μία νίκη λιγότερη.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 48-43, 65-64, 89-75.

Οι πόντοι της Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ντίξον 14 (4/5 τρίποντα), Τόμπσον 16 (6 ριμπάουντ), Μαχμούτογλου 6 (2), Ντατόμε 8 (1/1 δίποντο, 2/7 τρίποντα), Μέλι 6, Ντουβερίογλου 4, Ουάναμεϊκερ 10 (2 τρίποντα, 7 ασίστ, 4 λάθη), Αρνά, Γκιουλέρ 5 (1), Γκούντουριτς 11 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Σλούκας 9.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ