EUROLEAGUE

Ούντο: "Ο Ομπράντοβιτς με έκανε τόσο επιθετικό"

Ούντο: "Ο Ομπράντοβιτς με έκανε τόσο επιθετικό"

Ο Έκπε Ούντο μίλησε στο "Fenerbahce Magazine" για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, την αγάπη που έχει για τα βιβλία και την περιέργειά του να μάθει ποιος είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Έκπε Ούντο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που θα συναντήσει κανείς στα παρκέ της EuroLeague. Πάντοτε χαμογελαστός, ήρεμος και έτοιμος να δώσει τη λύση -εντός κι εκτός παρκέ. Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε μίλησε στο "Fenerbahce Magazine" για την εμπειρία ζωής που βιώνει την τελευταία διετία στην Κωνσταντινούπολη

Παράλληλα στάθηκε στα μαθήματα ζωής που πήρε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον βασικό στόχο που έχει βάλει στη ζωή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Fenerbahce Magazine":

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Η εμπιστοσύνη του κόουτς μού έδωσε αυτοπεποίθηση και δύναμη για να είμαι πιο επιθετικός στο παιχνίδι μου. Φυσικά, υπάρχουν τα "πάνω" και τα "κάτω", τραυματισμοί και διάφορα άλλα, αλλά είναι ωραίο να παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Μας υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία, μας δείχνει πόσο μας στηρίζει".

Για τη φετινή σεζόν: "Η φετινή χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ευτυχώς τώρα όλα λειτουργούν σωστά γιατί είμαστε υγιείς. Είναι η ώρα που θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος και θα προχωρήσουμε. Είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς που το Final Four θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Από την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου θα καλύπτεται από Τούρκους, θέλαμε να είμαστε εκεί. Είναι πολύ ιδιαίτερο όλο αυτό, και σου λέω πως όταν μεγαλώσω, θέλω να έχω στη συλλογή μου αυτό το τρόπαιο. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχω αυτή την στιγμή, ο στόχος μου και το μυαλό μου είναι όλο εκεί".

Για τα μαθήματα ζωής που έχει πάρει: "Στην αρχή δεν το έβλεπα έτσι γιατί απλά δεν ήταν σαν το ΝΒΑ. Στην πορεία όμως, κατάλαβα πως είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εμένα. Ήρθα εδώ (σ.σ.: στην Τουρκία) και είδα έναν διαφορετικό κόσμο. Ωριμάζω τόσο ως αθλητής όσο και ως άνθρωπος. Στις ΗΠΑ, διδάσκεσαι κάποια ιστορικά πράγματα, αλλά στην ουσία δεν τα βλέπεις ποτέ από κοντά. Αυτό άλλαξε μόλις ήρθα στην Τουρκία".

Για τον Κεμάλ Ατατούρκ: "Το ενδιαφέρον μου για τον Κεμάλ Ατατούρκ ξεκίνησε ουσιαστικά όταν ήρθα στην Κωνσταντινούπολη. Είδα μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη σε εκείνον, οπότε μου κίνησε την περιέργεια όλο αυτό και θέλησα να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω για την ιστορία του. Κατάλαβα γρήγορα πόσο τον αγαπούν στην Τουρκία. Διάβασα ένα βιβλίο για εκείνον. Όταν βρέθηκα με την ομάδα στην Άγκυρα, επισκέφτηκα το Ανίτκαμπιρ (σ.σ.: το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ)".

Για τα παιδικά του χρόνια: "Στις ΗΠΑ, στις γειτονιές που είναι γεμάτες μαύρους τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός και να φροντίζεις για την εκπαίδευσή σου. Εγώ ήμουν τυχερός, ξεχώρισα λόγω του αθλητισμού και κατάφερα να ζήσω μια διαφορετική ζωή".

Για την αγάπη του για τα βιβλία: "Όταν ήμουν μικρός, σιχαινόμουν να διαβάζω βιβλία, οπότε διάβαζα όσο χρειαζόταν για να περνάω τα μαθήματα. Άρχισα την ανάγνωση μετά την τρίτη μου σεζόν στο ΝΒΑ. Σταδιακά άρχισα να έχω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία, σε σημείο που στο Μιλγουόκι δημιούργησα μια λέσχη ανάγνωσης μαζί με έναν φίλο μου, όπου πηγαίνω αρκετά συχνά.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ