EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Σλούκας, ο ηγέτης μας"

Ομπράντοβιτς: "Σλούκας, ο ηγέτης μας"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενήθηκε στο EuroLeague Show της ΕΡΤ και μίλησε για την απόφασή του να δώσε τα κλειδιά της Φενέρμπαχτσε στον Κώστα Σλούκα (VIDEO).

Με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Σλούκα μίλησε στο EuroLeague Show της ΕΡΤ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε ανέλυσε τα νέα δεδομένα στην EuroLeague, μίλησε για την επικείμενη υπογραφή νέου συμβολαίου με την τουρκική ομάδα, ενώ αποθέωσε τον 26χρονο γκαρντ, χαρακτηρίζοντάς τον ηγέτη της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το νέο σύστημα της EuroLeague: "Σε ό,τι αφορά τη νέα διοργάνωση, πιστεύω όλοι καταλαβαίνουν μετά από οκτώ αγώνες ότι είναι τελείως διαφορετική. Όλοι εμείς, όλες οι ομάδες, παίκτες, προπονητές πρέπει να προσαρμοστούμε και να καταλάβουμε, είναι πιο δύσκολο οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι εντελώς καινούργιο".

Για τον τραυματισμό του Μπογκντάνοβιτς: " Ο Μπόγκνταν έπαιξε στα τρία από τα οκτώ παιχνίδια μας αλλά αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι κάτι που συμβαίνει. Δεν έχει να κάνει με το πρόγραμμα ή με τον αριθμό των παιχνιδιών. Απλώς έγινε. Πάτησε στο πόδι ενός άλλου παίκτη, είναι μυϊκός τραυματισμός και στο μπάσκετ είναι μάλλον φυσιολογικός".

Για τη δυσκολία της διοργάνωσης: " Μιλάμε για 16 ομάδες. Καταλαβαίνουμε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, σε μια άμυνα, μια επίθεση, ένα σουτ. Γι’ αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα".

Για τις τρεις συνεχόμενες ήττες της Φενέρμπαχτσε: " Συνέβη. Σε ένα παιχνίδι παίξαμε ας πούμε καλά και στο τελευταίο λεπτό, ενώ μπορούσαμε να κερδίσουμε την Ούνικς Καζάν, μας νίκησαν. Μετά είχαμε ένα παιχνίδι στο οποίο πραγματικά παίξαμε άσχημα στη Βιτόρια και μετά η Μακάμπι. Αλλά αυτές είναι καλές ομάδες και ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι πάω στις έδρες τους και θα τις κερδίσω σίγουρα. Γι’ αυτό λέω δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Είναι άλλα 22 παιχνίδια που έχουμε πιθανότητες σε όλα να τα κερδίσουμε".

Για τις πληροφορίες αναφορικά στο νέο, τριετές συμβόλαιο με τη Φενέρ: " Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ σοβαρή ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος μετά από τρία χρόνια κι αυτή είναι η τέταρτη χρονιά δουλειάς μου εδώ. Πρώτα απ’ όλα, όλοι μιλούν για τη Φενέρμπαχτσε ως ένα από τα φαβορί για το Final Four. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά είμαι πολύ υπερήφανος. Έχουμε πραγματικά μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μέσα στον σύλλογο. Ο πρόεδρος Αζίζ Γιλντιρίμ και όλα τα μέλη του συμβουλίου είναι διαρκώς δίπλα μας, έχουμε την υποστήριξή τους. Δεν έχει αλλάξει τίποτα επί τρία χρόνια. Έπειτα έχουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα, αυτή τη σχέση με τους οπαδούς μας. Το γήπεδο είναι σχεδόν πάντα γεμάτο όταν παίζουμε και μας εμπιστεύονται. Ακόμα κι όταν χάσαμε στη Βιτόρια από την Μπασκόνια σχετικά εύκολα, δυο μέρες μετά, στο ντέρμπι με τη Γαλατά ήταν γεμάτο το γήπεδο, με εκπληκτική ατμόσφαιρα! Βοήθησαν την ομάδα για μια ακόμη βραδιά. Όλα αυτά, λοιπόν, με κάνουν πολύ ευτυχή. Γνωρίζοντας ότι έχεις πίσω σου την εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων, της διοίκησης και του κόσμου… Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους παίκτες. Έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν".

Για το αν θα ανανεώσει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης: " Δεν είναι εύκολη ερώτηση. Τώρα είμαι πολύ συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Εμπιστεύομαι αυτούς τους ανθρώπους και σας είπα: ο τρόπος να αντιμετωπίζω τα πάντα είναι να εστιάζω και να συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου. Όλοι γνωρίζουν εμένα και τον τρόπο μου να μιλάω για τέτοια πράγματα. Σε κανέναν δεν αφήνω να έχει πρόβλημα με εμένα. Το θέμα είναι να είμαστε στην ίδια σελίδα για το μέλλον. Όχι το δικό μου μέλλον, αλλά το μέλλον του συλλόγου, της ομάδας. Για το τι ζητάμε από τη Φενέρμπαχτσε στο επόμενο διάστημα. Αν είναι για δυο χρόνια, για έναν χρόνο ή για τρία χρόνια. Αυτό είναι το κλειδί πρώτα".

Για το επιπλέον κίνητρό του: " Δεν αλλάζει την κατάσταση το γεγονός ότι το Final Four θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Όπου και να διεξαχθεί, η φιλοδοξία είναι πάντα η ίδια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια ομάδα της EuroLeague που να μην θέλει αρχικά να είναι στο Top 8 και μετά στο Final Four. To λέω άλλη μια φορά λοιπόν, ο κόσμος προσπαθεί να μας πιέσει λέγοντας ότι είμαστε φαβορί, το καταλαβαίνω αλλά δεν σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να καταλάβουμε ότι έχουμε ποιότητα και να παίξουμε καλό μπάσκετ φέτος. Αυτή η ποιότητα μας δίνει και το κίνητρο για να παίξουμε καλά εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου. Το θέμα είναι να σου αρέσει η δουλειά σου. Επαναλαμβάνω τόσες φορές την ίδια ιστορία, είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ σε αυτό το γήπεδο με τους παίκτες μου και όσο είμαι ευχαριστημένος, θα συνεχίσω να δουλεύω έτσι. Αλλά και το κίνητρο είναι πάντα κάτι πάρα πολύ σημαντικό στη δουλειά μας. Σκεπτόμενος τι έγινε πέρσι, καθώς πήραμε τα δυο τρόπαια και το Κύπελλο του Προέδρου στην Τουρκία και χάσαμε στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καταλαβαίνω ότι όλοι παίζουν με μεγάλο κίνητρο εναντίον μας. Το κλειδί, λοιπόν, είναι εκεί. Δεν κοιμάσαι, προσπαθείς να ξεχάσεις ότι έγινε την περασμένη σεζόν, συνεχίζεις να μάχεσαι, να παίζεις σκληρά και θα δεις πως θα πάει η χρονιά".

Για το αν ο Κώστας Σλούκας είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας: " Ναι. Ο Κώστας είναι κάτι που είχα συζητήσει μαζί του πριν έλθει εδώ. Του είπα τι θέλω από αυτόν και είμαι ευχαριστημένος από το πώς παίζει τώρα. Αλλά και πάλι θέλω να τον βλέπω να παίζει καλύτερα. Το ξέρει αυτό. Μιλάμε πολύ και καταλαβαίνει ότι του προσφέρω αυτοπεποίθηση. Είναι ένας από τους παίκτες κλειδιά μας".

Για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη: " Δεν παρακολουθώ ειδικά αυτές τις ομάδες. Παρακολουθώ όλες τις ομάδες που θα τις αντιμετωπίσουμε. Είναι η δουλειά μας. Δεν έχω τόσο χρόνο να παρακολουθώ ειδικά αυτές και να σκέφτομαι για τον καθένα στην EuroLeague ή στην Τουρκία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς, οπότε όταν θα έλθει ο καιρός να παίξουμε με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ή ΤΣΣΚΑ, θα αρχίσω να σκέφτομαι για αυτούς".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ