EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Ηγέτης ο Σλούκας"

Fenerbahce head coach Zeljko Obradovic gestures during the Final Four Euroleague semifinal basketball match against Zalgiris in Belgrade, Serbia, Friday, May 18, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Fenerbahce head coach Zeljko Obradovic gestures during the Final Four Euroleague semifinal basketball match against Zalgiris in Belgrade, Serbia, Friday, May 18, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς με αφορμή τον τελικό της EuroLeague μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ Μαδρίτης (20/5, 21:00) έβγαλε το... καπέλο του στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος "υποκλίθηκε" και αυτός στον προπονητή του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό της EuroLeague μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και την Ρέαλ Μαδρίτης (20/5. 21:00) σημείωσε τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Κώστα Σλούκα, ενώ το εγκώμιο του προπονητή του έπλεξε ο 28χρονος Έλληνας γκαρντ.

"Είμαστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Έχουμε συζητήσει τα πάντα για να έχουμε ό,τι χρειάζεται στον τελικό και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάσαμε υπέροχους παίκτες, όπως ο Ουντοχ, ο Μπογκτάνοβιτς και ο Άντιτς. Δείξαμε χαρακτήρα και είμαστε στον τελικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια καταπληκτική ομάδα με 9 τίτλους,. Συγχαρητήρια στον Πάμπλο Λάσο. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρά τα προβλήματα τραυματισμών έπαιξε πολύ καλά σε όλη την σεζόν" δήλωσε αρχικά Ζέλικο Ομπράνοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για:

...το ο αν Κώστας Σλούκας είναι ο ηγέτης της ομάδας του: " Ο Κώστας είναι ηγέτης, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες. Είναι πόιντ γκαρντ και είναι σημαντική η θέση του. Είμαι χαρούμενος για την σχέση που έχουμε, καταλαβαίνει τι του ζητάω. Είμαι χαρούμενος που είναι στην ομάδα μου. Είπε καλά λόγια για εμένα και πρέπει να του τα ανταποδώσω (σ.σ. γέλια)".

...τον Λούκα Ντόντσιτς: "Το έχω ξαναπεί, είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Είναι τυχερός που βρίσκεται σε έναν οργανισμό όπως η Ρεάλ. Έχει προπονητή τον Πάμπλο Λάσο και πολύ καλούς συμπαίκτες που τον βοήθησαν να αναπτύξει το ταλέντο του. Έχει όλες τις βάσεις".

...τον Αχμέτ Ντουβερίογλου: "Στους νέους παίκτες πρέπει αν τους μιλάς συνέχεια και να τους επαναλαμβάνεις πράγματα. Δουλεύει σκληρά, είναι σημαντικός για εμάς και πάντα μία ερώτηση κλειδί σε έναν νεαρό αφορά τον στόχο του. Πιστεύω πως στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο σημαντικός για εμάς".

...για τα μαθήματα που έχει πάρει ο ίδιος: "Όπως όλοι οι προπονητές, κάθε πρωί ξυπνάω γνωρίζοντας πως δεν τα ξέρω όλα. Οι παίκτες μου με μαθαίνουν. Από όλους τους παίκτες και τους προπονητές έχω μάθει. Οι παίκτες κάνουν πρώτα τις φάσεις και μετά εμείς. Εμείς οι προπονητές μαθαίνουμε από τους παίκτες".

...το μυστικό της επιτυχίας: "Όλα ξεκινούν το καλοκαίρι. Η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να χτίσεις την ομάδα και να βρεις τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ομάδα. Οι προπονητές θέτουμε το καλοκαίρι πολλές ερωτήσεις και στο τέλος παίρνουμε τις απαντήσεις. Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο, του ζήτησα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το είπε και ο Πάμπλο, πρέπει να έχεις μεγάλους παίκτες".

...την διεξαγωγή του Final Four στο Βελιγράδι: "Πάντα είναι ιδιαίτερο να παίζεις στην πόλη σου. Νιώθεις ωραία. Κάθε λεπτό με κάνει ευτυχισμένο. Είναι η πατρίδα μου. Φυσικά και θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή".

...το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague και το αν το Final Four πρέπει να αντικατασταθεί από σειρά αγώνων: "Πιστεύω πως το σύστημα είναι εξαιρετικό. Όλη η Ευρώπη, τα ΜΜΕ είναι στο Final Four και όλοι στο Βελιγράδι μιλούν για το μπάσκετ. Η ΕuroLeague κάθε χρόνο βελτιώνεται. Είναι σημαντικό ότι παίζουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους".

...τον Μπόμπι Ντίξον: "Πολλοί με ρώτησαν για αυτό. Ο Ντίξον έχει ισχυρό χαρακτήρα. Για εμένα ήταν πολύ εύκολο να καταλάβω πόσο καλά είχε προετοιμαστεί. Είχα συζητήσει για εκείνον με τους προπονητές μου. Σε 11:48 έβαλε 19 πόντους, ήταν χαζό (σ.σ. είπε αστειευόμενος) που δεν τον άφησα τριάντα λεπτά, αλλά στο παιχνίδι πρέπει να αντιδράσεις".

ΣΛΟΥΚΑΣ: ΗΓΕΤΗΣ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του τόνισε πως "ήμασταν πολύ καλοί σε όλη την σεζόν. αξίζουμε που είμαστε σε ακόμα έναν τελικό. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε τελικούς και είμαστε στην ελίτ. Αυτό ήταν το όνειρο της οικογένειας της Φενέρμπάχτσε. Παίζουμε με μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και ελπίζω να πάρουμε το τρόπαιο".

Για το αν νιώθει πως είναι ο ηγέτης της Φενέρ και για το ότι θα βρεθεί για έβδομη φορά σε τελικό: "Δεν σκέφτομαι ποιος τελικός είναι. Είμαι χαρούμενος που είμαστε στον τελικό. Αν είμαι ηγέτης; Ηγέτης είναι ο προπονητής και οι παίκτες προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πλάνο του. Αν εμείς δεν παίζουμε καλά, δεν έχει νόημα. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το πλάνο του. Είμαι πολύ τυχερός που ήμουν σε ομάδες που είχαν στόχο την πρόκριση στο Final Four. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει μόνο ρόλο η εμπειρία. Πρέπει να παλέψεις και να έχεις και τύχη".

Τέλος, ο Κώστας Σλούκας ρωτήθηκε για τον Τζίτζι Ντατόμε και τον Λούκα Ντόντσιτς: "Ο Τζίτζι είναι έμπειρος και ξέρει πως οι λεπτομέρειες κρίνουν το παιχνίδι. Στον ημιτελικό θυσιάστηκε και στις δύο πλευρές του παρκέ κι ελπίζω να έχει την ίδια διάθεση και στον τελικό. Ο Λούκα είναι σαν θαύμα. Η Ρεάλ για εμένα έχει το καλύτερο ρόστερ στην EuroLeague. Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να σταματήσουμε δώδεκα παίκτες, όχι μόνο έναν".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ