EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Είχαμε ένα μεγάλο βάρος στους ώμους μας"

Fenerbahce Ulker coach Zeljko Obradovic gestures during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between Real Madrid and Fenerbahce Ulker in Madrid, Spain, Friday, May 15, 2015. (AP Photo/Andres Kudacki)
Fenerbahce Ulker coach Zeljko Obradovic gestures during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between Real Madrid and Fenerbahce Ulker in Madrid, Spain, Friday, May 15, 2015. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για την τρίτη σερί παρουσία της Φενέρμπαχτσε σε Final Four, αλλά και το μεγάλο βάρος που κουβαλούσε η ομάδα του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η Φενέρμπαχτσε εξασφάλισε την τρίτη διαδοχική παρουσία της στο Final Four, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να "χτίζει" ως προπονητής τη τουρκικής ομάδας ένα σημαντικό σερί. Μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (8/5), ο προπονητής της τουρκικής ομάδας εξήγησε πως " όταν έγινε γνωστό πως θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όλοι περίμεναν από εμάς να είμαστε εκεί. Αυτό ήταν ένα μεγάλο βάρος στους ώμους μας. Όλοι ήθελαν να δώσουμε το "παρών". Δεν έχει σημασία ότι το Final Four θα γίνει εκεί, σημασία έχει ότι θα βρεθούμε εκεί για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο".

Ενώ πρόσθεσε πως " έχουμε καλούς παίκτες, είμαστε ένα ποιοτικό σύνολο και διαθέτουμε την απαραίτητη εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες. Κάποια παιδιά είναι εδώ από το Final Four της Μαδρίτης, οπότε ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. Μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες, όπως επίσης να χάσουμε από τους πάντες. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Το βασικότερο όλων είναι να είμαστε υγιείς".

Γκεραρντίνι: "Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα"

Από την πλευρά του, ο GM της Φενέρμπαχτσε, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, πρόσθεσε πως " λειτουργούμε βάσει πλάνου, είμαστε σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Πέρσι χάσαμε το τρόπαιο στην τελευταία φάση. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, δεν σκεφτόμαστε τι έγινε για να φάσουμε ως εδώ, παρά μόνο ότι είμαστε στο Final Four", ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την παρουσία του Νταμίρ Γιαβόρ (σ.σ.: υπάρχει μια άτυπη κόντρα) μεταξύ των διαιτητών που θα σφυρίξουν, απάντησε πως " δεν μας απασχολεί που θα είναι εκεί. Το αξίζει να βρίσκεται στο Final Four".

AP Photo/Andres Kudacki

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ