EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Είμαι ευτυχισμένος στη Φενέρμπαχτσε"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενέρμπαχτσε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην κάμερα της NOVA για την αποψινή αναμέτρηση (27/10, 21:30) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η ομάδα του την ταμπέλα του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Για μία ακόμη φορά, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ θα έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μοιραία, θα μπορούσε να πει κάποιος, από την στιγμή που μιλάμε για έναν προπονητή που έφερε πολλές επιτυχίες στον ελληνικό σύλλογο, αλλά -την ίδια ώρα- έβαλε "στοπ" στον δρόμο των "πρασίνων" προς το Final Four της Κωνσταντινούπολης, πριν από μερικούς μήνες.

Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27/10), λίγες ώρες πριν από μία ακόμη επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, για την αναμέτρηση με τους "πράσινους", αλλά και τον τρόπο διαχείρισης του τίτλου του Πρωταθλητή Ευρώπης από την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πόσο έτοιμη είναι η Φενέρμπαχτσε: " Είναι η αρχή της σεζόν και το γεγονός ότι δεν δουλέψαμε με όλους τους παίκτες σε όλη την προετοιμασία είναι σημαντικό. Εννέα παίκτες έπαιξαν στο Eurobasket και έμειναν πίσω. Θέλουμε χρόνο, κάποιοι παίκτες είναι έξω, αλλά είναι ακόμα αρχή της σεζόν. Είναι προφανές πως θέλουμε χρόνο, πως θα χρειαστούμε χρόνο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, γιατί εκτός των άλλων έχουμε πολλά νέα πρόσωπα".

Για την αποχώρηση των Ούντο και Μπογκντάνοβιτς και την προσπάθεια αντικατάστασής τους: " Ήταν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για μας, όπως και ο Άντιτς. Αν παρακολουθήσεις την κατάσταση, σε σχέση με το περσινό Final Four δεν έχουμε τέσσερις βασικούς, καθώς είναι εκτός και οι Κάλινιτς και Ντίξον. Δεν είναι εύκολο, σημαίνει ότι οι άλλοι πρέπει να παίξουν περισσότερο και να συμβάλλουν περισσότερο. Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος με όσα έχω δει μέχρι τώρα".

Για την Φενέρμπαχτσε: " Μετά το καλοκαίρι ο σύλλογος αντέδρασε πολύ σωστά. Ο Μπόγκνταν και ο Έκπε ήθελαν να πάνε στο ΝΒΑ και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αντίδραση του συλλόγου. Υπάρχει υγεία και σεβασμός ανάμεσα σε όλους μας που δουλεύουμε στην ομάδα".

Για το αν είναι βάρος ο περσινός τίτλος και κίνητρο για τους αντιπάλους: " Είναι αλήθεια. Είναι το πρώτο που είπα στους παίκτες στην προετοιμασία. Όλοι θα έχουν κίνητρο απέναντί μας και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Είναι αρχή της σεζόν, αλλά έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία".

Για το αν η παρουσία του άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν το μπάσκετ στην Τουρκία: " Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι ευτυχισμένος εκεί. Πριν πάω στην Φενέρμπαχτσε ο μέσος όρος εισιτηρίων ήταν 2.500 χιλιάδες. Πλέον έχουμε ρεκόρ διαρκείας, πάνω από 7.000 και ο σύλλογος δεν θέλει να πουλήσει άλλα, γιατί θέλουμε φοιτητές και νέοι άνθρωποι να μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι με αυτό".

Για την καταπόνηση των διεθνών το καλοκαίρι και το θέμα με τα "παράθυρα" για τις Εθνικές ομάδες: " Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Είμαι στην πλευρά των παικτών και λυπάμαι που δεν έχουν κάποια οργάνωση. Πρέπει να μιλήσουν και να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις. Χωρίς παίκτες δεν γίνεται μπάσκετ. Δεν είναι πόλεμος ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague, αλλά ανάμεσα σε FIBA και ΝΒΑ. Είναι καλό για το μπάσκετ να μην παίζουν στις εθνικές ομάδες παίκτες του ΝΒΑ; Υπάρχουν 75 Ευρωπαίοι στο ΝΒΑ και κανένας δεν μιλάει γι' αυτό. Η EuroLeague έχει τις απόψεις της, έχει καθιερώσει το σύστημα διεξαγωγής αλλά θέλει να συζητήσει. Οι άλλοι όμως δεν θέλουν να συζητήσουν. Η θέση μου είναι πάντα ότι πιο σημαντικό είναι να είσαι μέλος της Εθνικής και πάντα έτσι λέω στους παίκτες μου. Αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι νορμάλ".

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν η λέξη νίκη: " Πάνω απ' όλα είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί κάνω κάτι που μου αρέσει και δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο. Κάθε μέρα είμαι ικανοποιημένος που είμαι με τους παίκτες μου σε προπόνηση και αγώνες. Το ζήτημα δεν είναι η νίκη, αλλά να προσπαθείς και να δίνεις τα πάντα".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods: " Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στο παιχνίδι του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ξέρουμε πόσο καλός είναι ο Παναθηναϊκός και πόσο διαφορετικά παίζει στο ΟΑΚΑ. Θα έχουν μεγάλο κίνητρο απόψε. Θα είναι σε υψηλό επίπεδο, και πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά".

Για το αν έχει έξτρα κίνητρο φέτος λόγω του ότι το Final Four γίνεται στο Βελιγράδι: " Αυτή η ερώτηση ήταν η πρώτη που άκουσα μετά τον περσινό τελικό. Τίποτα δεν αλλάζει για μένα. Τρία χρόνια πριν έλεγαν ότι το Final Four γίνεται στο Βερολίνο, πρέπει να πας. Πέρσι στην Κωνσταντινούπολη, έλεγαν ότι πρέπει να πάμε γιατί θα παίζουμε εντός. Ο κόσμος έτσι μιλάει και το καταλαβαίνω. Πρέπει όμως να παίξουμε 30 ματς στην κανονική περίοδο της Euroleague και εύχομαι να φτάσουμε αρχικά στα playoffs. Πάντα το βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ