EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Τεράστια τιμή να φορέσεις την φανέλα της χώρας σου"

Ομπράντοβιτς: "Τεράστια τιμή να φορέσεις την φανέλα της χώρας σου"

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε πως έχει αρνηθεί όλες τις προτάσεις που έχει δεχτεί από πολλές Ομοσπονδίες χωρών, καθώς αδυνατεί να παίξει κόντρα στην Σερβία, στην ομάδα της χώρας του.

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη σε σερβικό Μέσο και μεταξύ άλλων απάντησε στο ερώτημα για το αν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία ξένης χώρας. Απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας πως έχει πει "όχι" σε όλες, καθώς δεν μπορεί να παίξει κόντρα στην Σερβία, στην πατρίδα του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κουβέντα που είχε με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Για το αν θα αναλάβει να προπονήσει εθνική ομάδα: "Έχω δεχτεί αρκετές προτάσεις, από διάφορες εθνικές ομάδες για να τις αναλάβω. Τόσο από την Ευρώπη, όσο και από άλλες χώρες. Τις αρνήθηκα όλες. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε έναν διαφορετικό πάγκο εθνικής ομάδας, παίζοντας κόντρα στην Σερβία. Δεν μπορώ να το κάνω! Είναι διαφορετικό από το να είσαι προπονητής σε έναν σύλλογο".

Για την σημασία να δίνει το "παρών" στην εθνική ομάδα της χώρας σου: "Πάντα έλεγα πως η μεγαλύτερη τιμή, αλλά και το μεγαλύτερο επίτευγμα, είναι το να παίξεις ή να προπονήσεις την εθνική ομάδα της χώρας σου. Και έκανα πράξη και τα δύο. Όταν μας απέβαλλαν το 1992 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (κατά την διάρκεια του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία), οι παίκτες έκλεγαν, γιατί δεν θα είχαν την ευκαιρία να παίξουν. Πάντα λέω και συμβουλεύω τους παίκτες μου, πως πρέπει πάντα να δίνουν το "παρών" όταν τους καλεί η εθνική ομάδα της χώρας τους. Λέω πάντα σε όλους πως πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα ενός παίκτης. Είναι τεράστια τιμή να φορέσεις την φανέλα της χώρας σου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Και είναι εκπληκτικό το πόσοι πλέον αρνούνται το να λάβουν μέρος. Μου φαίνεται αδιανόητο όλοι τους να έχουν έναν σοβαρό λόγο να απουσιάσουν".

Για την συμφωνία του Μπογκντάνοβιτς με τους Κινγκς: "Ο Μπόγκνταν είναι τρομερά φιλόδοξος. Στο τέλος της σεζόν είχα μία σοβαρή κουβέντα μαζί του. Κατάλαβα και σεβάστηκα αυτό που ήθελε. Του ξεκαθάρισα πως όποια απόφαση και αν πάρει, θα τον στηρίξω. Πηγαίνει στους Σακραμέντο Κινγκς για να γίνει ηγέτης. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα πετύχει στο ΝΒΑ, γιατί γνωρίζω το πόσο αφοσιωμένος είναι σε αυτό που κάνει. Είναι δουλευταράς. Του εύχομαι να τα καταφέρει, μέσα από την καρδιά μου".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ