EUROLEAGUE

Ο Μπογκντάνοβιτς είναι... in the zone

Ο Μπογκντάνοβιτς είναι... in the zone

Ένα (πολύ) μεγάλο κομμάτι των δύο "μπρέικ" της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ οφείλεται στην απόδοση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος είναι... in the zone στα playoffs. Οι αριθμοί του είναι τρομακτικοί!

Αν υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος επηρεάζει τη Φενέρμπαχτσε φέτος αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο 24χρονος γκαρντ, που φέτος διανύει την τρίτη του σεζόν στην Κωνσταντινούπολη, είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του, ο παίκτης που λειτουργεί με δύο διαφορετικούς ρόλους (δημιουργούς, εκτελεστής) στο παρκέ, ανάλογα με τις ανάγκες, κι αυτός στον οποίο οφείλονται εν πολλοίς τα δύο "μπρέικ" της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ .

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της... ανάγκης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τον έχει υγιή και ετοιμοπόλεμο, θα σας πούμε πως στο διάστημα των δώδεκα αγώνων που έχασε στην εκκίνηση της σεζόν, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, η τουρκική ομάδα είχε 50% ποσοστό επιτυχίας (6 νίκες, 6 ήττες). Με εκείνον όμως στο παρκέ, αυτό το ποσοστό αυξήθηκε στο 67% (12 νίκες, 6 ήττες) στη regular season.

Για να φτάσουμε στις δύο αναμετρήσεις στην Αθήνα, όπου έδωσε ισάριθμες παραστάσεις. Κάπως έτσι, έβαλε στην αύξησε τον ανταγωνισμό για την καλύτερη πεντάδα της EuroLeague. Σε περίπτωση που δεν γίνει το θαύμα από την πλευρά του Παναθηναϊκού Superfoods, κι η Φενέρμπαχτσε "τσεκάρει" το εισιτήριο για το Final Four για τρίτη διαδοχική χρονιά, εκείνος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εξ όσων γίνονται στο παρκέ.

Αφενός γιατί έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους αριθμούς του, έχοντας 24 πόντους (με 9/13 δίποντα, 10/14 τρίποντα), 6.5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες κατά μέσο όρο στα δύο πρώτα παιχνίδια των playoffs, αφετέρου γιατί πρόκειται για τον παίκτη που καλείται να λάβει τις περισσότερες αποφάσεις στη διάρκεια των αγώνων. Είτε έχοντας τον ρόλο του δημιουργού, είτε αυτόν τον εκτελεστή.

Στην τρίτη του χρονιά υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το "παιδί" της Παρτίζαν δεν είναι ένας ακόμη σπουδαίος γκαρντ στην EuroLeague. Είναι ενδεχομένως το καλύτερο (καθαρό) δυάρι της διοργάνωσης, ο παίκτης που -μαζί με τον Κώστα Σλούκα- κάνει την περιφέρεια της ομάδας του να μοιάζει αψεγάδιαστη.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο πως ανάλογη πορεία είχε την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν οι 11.9 πόντοι, τα 3.3 ριμπάουντ και οι 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο στο Top 16 μετατράπηκαν σε 16.7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ. Πέρσι, απέναντί του είχε τη Ρεάλ Μαδρίτης των Σέρχιο Γιουλ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Φέτος συναντά τον Παναθηναϊκό Superfoods, του Νικ Καλάθη και του Μάικ Τζέιμς.

Το μέγεθός του δεν ματσάρεται εύκολα, η ικανότητα που έχει να απειλήσει είτε από την περιφέρεια είτε με διεισδύσεις επίσης, όπως φυσικά το γεγονός πως έχει μετατραπεί από έναν κλασικό σουτέρ, σε έναν all around παίκτη. Τρία χρόνια στο "σχολείο" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κι ήδη οι "Σειρήνες" από το Sacramento ηχούν στα αυτιά του. Για τα καλά πλέον, δεδομένου ότι ο Βλάντε Ντίβατς έχει εικόνα των πεπραγμένων του.

Γι αυτό, αν κι εφόσον η Φενέρμπαχτσε φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και κατακτήσει φέτος το τρόπαιο στο Sinan Erdem, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να επισπεύσει τις διαδικασίες μετακόμισής του στο ΝΒΑ. Δεν θα έχει πολλά να κάνει ακόμη άλλωστε. Παρεμπιπτόντως, μην ψάχνετε πολύ για τον MVP του Απριλίου στην EuroLeague, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να χάσει το βραβείο και να μην είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Κρις Σίνγκλετον στη σχετική κατηγορία, αφού στα τρία παιχνίδια που έχουν γίνει στον μήνα (τα δύο του ΟΑΚΑ, συν αυτό με την Μπαρτσελόνα στην αυλαία της regular season) μετράει 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ