EUROLEAGUE

Ντατόμε: "Ομπράντοβιτς, όπως λέμε Μουρίνιο"

Brooklyn, NY - October 5: Brooklyn Nets vs Fenerbahce Istanbul. October 5, 2015. (Photo by Anthony Causi)
Brooklyn, NY - October 5: Brooklyn Nets vs Fenerbahce Istanbul. October 5, 2015. (Photo by Anthony Causi) ANTHONY J. CAUSI / NEW YORK POST

Ο Λουίτζι Ντατόμε μίλησε για τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε, αποκαλύπτοντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο είπε το "ναι". Παράλληλα δήλωσε πως απέρριψε την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο, προτιμώντας να αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ, ο Λουίτζι Ντατόμε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την πρόταση της Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα δεν ήταν πάντως η μοναδική που ενδιαφέρον για τον 27χρονο φόργουορντ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στη Gazzetta dello Sport.

" Στη διάρκεια του καλοκαιριού είχα προσφορές από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, τους Ντάλας Μάβερικς και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, αλλά δεν έβλεπα να παίζω πολύ και τότε αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη", δήλωσε αρχικά ο νεοαποκτηθείς παίκτης της Φενέρμπαχτσε, πριν γίνει πιο σαφής σχετικά με το ποιες επιλογές είχε το καλοκαίρι: " Είχα προτάσεις από τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Είχα επαφές με την Αρμάνι Μιλάνο και συναντήθηκα με τον Λίβιο Πρόλι. Στο τέλος όμως επέλεξα να υπογράψω στη Φενέρμπαχτσε γιατί ήθελα να παίξω σε ένα τοπ ευρωπαϊκό κλαμπ".

Ο βασικότερος λόγος πάντως είχε να κάνει με τον προπονητή, αφού το κάλεσμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποδείχθηκε καταλυτικό. " Με ήθελε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο του μπάσκετ ή, διαφορετικά, ο Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης. Είναι ένας πραγματικός θρύλος. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο παίζουν οι ομάδες του", σχολίασε για τον προπονητή του πριν απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του, όταν τελειώσει το τρέχον συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε:

" Θα αποφασίσω μόλις εκπνεύσει το υπάρχον συμβόλαιο που έχω (σ.σ.: υπέγραψε για 2+1 χρόνια). Ίσως προσπαθήσω να γυρίσω στο ΝΒΑ ή επιστρέψω στη Ρόμα. Ποιος ξέρει; Προς το παρόν είμαι προσηλωμένος σε αυτά που έχω να κάνω με τη Φενέρμπαχτσε".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ