EUROLEAGUE

Ντατόμε: "Ο αθλητισμός δεν θα είναι ξανά ο ίδιος"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λουίτζι Ντατόμε μίλησε στο Sky Sport Italia για τη ζωή στην... καραντίνα λόγω του κορονοϊού, την προσπάθεια που κάνει να μάθει τούρκικα, αλλά και την επικοινωνία με τον Τζόρντι Μπερτομέου για το μέλλον της φετινής σεζόν στην EuroLeague.

Ο Λουίτι Ντατόμε παραμένει στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω καραντίνας λόγω του κορονοϊού στην Τουρκία, προσπαθώντας να γεμίσει τον χρόνο του καθημερινά. Ο "Μούσιας" της Φενέρμπαχτσε μίλησε στο Sky Sport Italia για τη ζωή την εποχή του κορονοϊού, τους τρόπους που έχει βρει για να μην πλήττει, αλλά και τις προσπάθειες που κάνει σε συνεννόηση με την EuroLeague ώστε να βρεθεί λύση για τη φετινή σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της EuroLeague στάθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για επικοινωνία με τον Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ παραδέχθηκε πως αυτό που του λείπει όσο τίποτα άλλο (στην καριέρα του) είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου με τη φανέλα της Ιταλίας.

"Έχω φτιάξει ένα είδος ρουτίνας στο σπίτι, με αρκετά Instagram Live και πολλές τηφεφωνικές κλήσεις με φίλους μου, για να δω πώς είναι τα πράγματα στην Ιταλία. Βιώνω κι εγώ, όπως όλοι, μια κατάσταση που ποτέ δεν περιμέναμε να ζήσουμε. Σκέψου ότι στο σπίτι κάνουμε γυμναστική με λάστιχα και ό,τι μπορούμε για να μείνουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Είναι ένας τρόπος για να περάσει η ώρα, να βγάλει κάμποση ενέργεια και να είσαι έτοιμος όταν ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες" ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

"Μαθαίνω επίσης τούρκικα, κι αυτό γιατί θεωρώ ότι είναι ντροπή πλέον να μην μιλάω την γλώσσα, όντας εδώ για μια πενταετία. Είμαι στο πρώτο ή δεύτερο επίπεδο, ας πούμε ότι άμα χρειαστεί να μιλήσω, θα με καταλάβει κάποιος".

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του αναφορικά με την πανδημία, απάντησε πως "για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτομαι καθόλου ούτε το Προολυμπιακό Τουρνουά ούτε το υπόλοιπο της σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε. Η επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική, κι αυτό γιατί η πανδημία χτύπησε τους πάντες με "δημοκρατικό" τρόπο. Ο αθλητισμός δεν θα είναι όπως πριν. Για να καταλάβεις, το γήπεδό που θα παίζαμε τώρα είναι πλέον γεμάτο με κρεβάτια για έκτακτη ανάγκη. Οπότε είναι δύσκολο να πας πέρα από αυτό. Τον Νοέμβριο θα γίνω 33 ετών, οπότε άμα σωματικά είμαι καλά, θα βρίσκομαι στο Προολυμπιακό".

Αναφορικά με την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, είπε πως "η φωτιά μέσα μου παραμένει αναμμένη. Μου λείπει ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα, το προσπαθούμε εδώ και πολλά καλοκαίρια, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την επανεκκίνηση της σεζόν στην EuroLeague και της συζητήσεις που κάνει η Ένωση Παικτών (είναι πρόεδρος) για το θέμα, απάντησε: "Μιλάμε με την EuroLeague για να δούμε αν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν. Είμαστε συνομιλητές και θέλω να ξέρω τι συμβαίνει στον κόσμο, οπότε το τηλέφωνό μου είναι συνέχεια ανοιχτό. Αυτή την στιγμή υπάρχουν ανάγκες που δεν μπορούμε ούτε να σκεφτούμε, αλλά όλοι σκέφτονται τώρα την οικογένειά τους και τους δικούς του ανθρώπους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ