EUROLEAGUE

Milliyet: "Σχεδόν στο 50% το ψαλίδι στον μισθό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Milliyet αποκάλυψε το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τη Φενέρμπαχτσε, με τον πολύπειρο τεχνικό να έχει πει το "ναι" σε ψαλίδι που φτάνει κοντά στο 50% των απολαβών του.

Το ταξίδι του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην Κωνσταντινούπολη άλλαξε τα -μέχρι πριν μια βδομάδα- δεδομένα. Τα ραντεβού που έκανε με τον Αλί Κοτς είχαν αποτέλεσμα, με τον Τύπο της Τουρκίας να καταγράφει την Πέμπτη 18 Ιουνίου τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες, για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να αποτυπώσουν στο χαρτί όσα είπαν σε προφορικό λόγο, με τη νέα δέσμευση που προέκυψε να αφορά σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σε μια εποχή που το μείζον για τη Φενέρμπαχτσε είναι ο περιορισμός του προϋπολογισμού και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα (ελέω και των πολλών χρεών που υπάρχουν), το οικονομικό σκέλος του νέου συμβολαίου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποκαλύφθηκε από τη Milliyet.

Η τουρκική ιστοσελίδα αποκάλυψε πως ο πολύπειρος τεχνικός είπε το "ναι" στο ψαλίδι που του προτάθηκε, προκειμένου να μπορέσει η διοίκηση να γλιτώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κι από εκεί να του παρέχει περισσότερα χρήματα για τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ την επόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως στο προηγούμενο συμβόλαιο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προβλεπόταν ετήσια αποζημίωση που πλησίαζε τα 3.000.000 ευρώ, την ώρα που βάσει της νέας συμφωνίας θα λαμβάνει περί τα 1.600.000 ευρώ για κάθε χρόνο που θα βρίσκεται στον τουρκικό πάγκο.

Το ψαλίδι φτάνει στο 50% και είναι εφάμιλλο της μείωσης στον γενικότερο προϋπολογισμό της Φενέρμπαχτσε, όπως είχε τονιστεί από τον Αλί Κοτς πριν από περίπου ένα μήνα. Ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου είχε ανακοινώσει τις σημαντικές οικονομικές αλλαγές (προς τα κάτω), οι οποίες θα επηρεάσουν και τους παίκτες. Ακόμη κι αυτούς που έχουν συμβόλαιο σε ισχύ. Αν μάλιστα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είπε το "ναι" σε μια τόσο μεγάλη μείωση, τότε δίνει το... καλό παράδειγμα στους παίκτες του προκειμένου να συμφωνήσουν κι αυτοί σε μικρότερες απολαβές προκειμένου το καράβι της Φενέρμπαχτσε να μην βουλιάξει και να παραμείνει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης απόλυτα ανταγωνιστική την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ