ΜΠΑΣΚΕΤ

Κώστας Σλούκας: Στην ελίτ των Ευρωπαίων γκαρντ

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας “εκτέλεσε” τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αποδεικνύοντας σε ακόμα ένα φετινό παιχνίδι ότι είναι ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε και ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους γκαρντ.

Στη νίκη της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού με 73-72 για την 7η αγωνιστική της EuroLeague , στην ούγια έγραφε “Κώστας Σλούκας”. Ο διεθνής γκαρντ ήταν αυτός που στο φινάλε έκρινε τον νικητή με το τεράστιο τρίποντο που σημείωσε. Το μεγάλο καλάθι του όμως ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα μίας μεγάλης εμφάνισης, που οδήγησε στο ξέσπασμά του στο τέλος και έφερε τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του .

Ο άλλοτε “ερυθρόλευκος” ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι φέτος ο κορυφαίος παίκτης της Φενέρμπαχτσε. Κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε, ο Σλούκας ήταν συγκλονιστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής. Ήταν αυτός που είχε απάντηση σε κάθε ερώτημα που έθετε ο Ολυμπιακός και αυτός που έμελλε να καθορίσει τις ισορροπίες του αγώνα. Όπως κάνουν πάντα δηλαδή οι μεγάλοι παίκτες.

Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτή η εμφάνιση του Σλούκα δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση. Όχι όταν, ειδικά φέτος, έχει αποδείξει ότι είναι ο... καπετάνιος της Φενέρμπαχτσε , οδηγώντας την από νίκη σε νίκη από το ξεκίνημα της σεζόν, σε μία απόδειξη ότι πλέον βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Όταν ο Κώστας Σλούκας αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015 με προορισμό την Φενέρμπαχτσε, θεωρείτο ένας από τους καλύτερους game changers στην Ευρώπη. Ένας εκ των κορυφαίων έκτων παικτών στην EuroLeague, ο οποίος είχε αποδείξει στο υψηλότερο επίπεδο ότι μπορεί να φέρει έναν αγώνα πάνω-κάτω ερχόμενος από τον πάγκο. Δεν χρειαζόταν διάστημα προσαρμογής όταν έμπαινε στο παρκέ. Απλώς... εκτελούσε. Τρία χρόνια αργότερα, ο Σλούκας είναι πολύ περισσότερα: Ένας από τους καλύτερους γκαρντ της EuroLeague.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παίζοντας υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς και απολαμβάνοντας μία εμπιστοσύνη από τον Ζοτς που στο παρελθόν είχαν μόνο παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Σλούκας άνθισε. Πρόσθεσε πράγματα στο παιχνίδι του, ωρίμασε και μπήκε με το σπαθί του στην ελίτ των Ευρωπαίων γκαρντ.

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σλούκας είναι ο μοναδικός σταθερός δημιουργός της Φενέρμπαχτσε από την περιφέρεια και μία από τις πιο δυνατές προσωπικότητές της. Είναι ένας παίκτης που λατρεύει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, δεν φοβάται ποτέ να πάρει την ευθύνη ενός μεγάλου σουτ και θρέφεται από την πίεση του πρωταθλητισμού, αφού χρειάστηκε από νεαρή ηλικία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Σλούκας πήγε στην Φενέρμπαχτσε ως ένας παίκτης που θέλει να γίνει αυτόφωτος, που ήθελε να ψάξει να βρει το ταβάνι του. Σταδιακά όμως έγινε πολλά περισσότερα: Ο ηγέτης μίας εκ των κορυφαίων ομάδων στην EuroLeague και ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην διοργάνωση. Το σόου που έδωσε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν απλώς η τελευταία απόδειξη για αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ