EUROLEAGUE

Κώστας Σλούκας: Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Κώστας Σλούκας: Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Ο Κώστας Σλούκας έγινε φέτος ο ξεκάθαρος ηγέτης της Φενέρμπαχτσε. Πλέον ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση: Να οδηγήσει μία χτυπημένη από τραυματισμούς ομάδα στο τίτλο.

Ο Κώστας Σλούκας έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα στην εξέλιξή του από τότε που πήγε υπέγραψε στην Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι του 2015. Ξεκίνησε ρολίστας. Έγινε απαραίτητος. Μετά πολύτιμος. Πλέον είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Η πορεία του διεθνή γκαρντ προς την απόλυτη αναγνώριση και την επιλογή του στην καλύτερη πεντάδα της φετινής EuroLeague – αν και ήρθε από τον πάγκο στα 19 από τα 31 παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος! – ήταν γεμάτη εμπόδια. Κάθε εμπόδιο τον έκανε πιο δυνατό. Κάθε εμπόδιο τον βελτίωσε. Κάθε εμπόδιο τον έφερε εδώ που είναι τώρα: Στο 7ο Final Four της καριέρας του και 5ο συνεχόμενο (2 με τον Ολυμπιακό και 5 με την Φενέρ).

Την φετινή σεζόν ο Σλούκας τράβηξε πολύ κουπί. Περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του για την ακρίβεια. Η απώλεια του Τάιλερ Ένις στο ξεκίνημα της σεζόν με φρικιαστικό τραυματισμό και η αντικατάστασή του από τον Έρικ Γκριν είχε ως συνέπεια ο Έλληνας γκαρντ να είναι ο μοναδικός “καθαρός” δημιουργός στην Φενέρ. Η πίεση αυξήθηκε. Οι ομάδες τον σημάδευαν σε άμυνα και επίθεση. Ο ίδιος όμως δεν επηρεάστηκε. Τουναντιον, βίωσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του . Τώρα, ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

ΗΓΕΤΗΣ ΕΝΟΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΥ ΘΗΡΙΟΥ

Η Φενέρμπαχτσε θα παραταχθεί στο Final Four χτυπημένη από τραυματισμούς. Οι Λουίτζι Ντατόμε και Τζόρφι Λοβέρν έχουν ήδη τεθεί εκτός δράσης. Οι Νίκολα Κάλινιτς και Γιαν Βέσελι είναι ανέτοιμοι. Στη μέση όλων αυτών θα βρεθεί ο άνθρωπος που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς της ομάδας όλη την σεζόν: Ο Κώστας Σλούκας. Ο άνθρωπος που την έχει πάρει από το χέρι από το ξεκίνημα της σεζόν και στον ημιτελικό θα κληθεί να τα βάλει με μία τετράδα-φωτιά στην περιφέρεια. Αυτή των Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίσιτς, Ρόντρικ Μπουμπουά και Κρούνοσλαβ Σιμόν της Ανατολού Εφές. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η σημαντική πιθανότητα να πέσει στο μαρκάρισμά του ο αθλητικός Ντόγκους Μπαλμπάι για να τον περιορίσει.

Στα 29 του χρόνια, ο Σλούκας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη . Στα μάτια κάποιων, είναι ήδη ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο θέμα είναι βέβαια υποκειμενικό. Αν ωστόσο καταφέρει να οδηγήσει την χτυπημένη από τραυματισμούς Φενέρμπαχτσε μέχρι τον τίτλο, τότε η συζήτηση αυτή θα μπει για τα καλά σε άλλη βάση. Ο ίδιος ωστόσο μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για αυτή την πρόκληση. Τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ