EUROLEAGUE

Γουίλιαμς: "Ο Σπανούλης μού θυμίζει τον Τόνι Πάρκερ"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το αίσθημα... απόγνωσης της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και η παρομοίωση του Βασίλη Σπανούλη με τον Τόνι Πάρκερ. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς μίλησε στο Sport24.gr.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες (οι τρεις εκ των οποίων εντός έδρας), η Φενέρμπαχτσε γύρισε στις νίκες. Απέναντι στον Ολυμπιακό πήρε αυτό που αγνοούσε εδώ και περίπου ένα μήνα, για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα. Αυτό που έκαναν στο ΣΕΦ οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν ήταν εύκολο, στηρίχθηκε όμως στην εξαιρετική άμυνα (τουλάχιστον στο πρώτο μέρος) και στα επολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια (10/14 στο ημίχρονο).

" Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Κάναμε δύο ήττες στο γήπεδό μας, που μας πήγαν πολύ πίσω, μας ενόχλησαν" ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε στο Sport24.gr ο Ντέρικ Γουίλιαμς, για να προσθέσει πως " κλείσαμε το 2019 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, θέλαμε να πάρουμε μια νίκη, που να λειτουργήσει ως "δήλωση" για το πώς θέλουμε να εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στο 2020 για εμάς. Είναι από τα παιχνίδια, που μπορούν να καθορίσουν την πορεία μιας ομάδας, να αλλάξουν την κατάσταση και να τη βοηθήσουν να πάει ψηλότερα. Βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτό το παιχνίδι".

Παρά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και το σερί ηττών, οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μπήκαν στο παρκέ, δείχνοντας μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό τους. Πώς το εξήγησε ο ίδιος; " Μπήκαμε στο παιχνίδι, θέλοντας απελπισμένα τη νίκη και πιστεύω ότι το δείξαμε σε κάθε φάση. Όλοι έδωσαν ό,τι είχαν μέσα τους, πάλεψαν μέχρις εσχάτων για να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει. Από την άμυνα κερδίσαμε σε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το παιχνίδι μας, κι εν συνεχεία αυτό αποτυπώθηκε στα σουτ που βάλαμε".

Η συνέχεια όσων είχε να πει, αφορούσε τον Βασίλη Σπανούλη. Τον αρχηγό του Ολυμπιακού που πλέον βρίσκεται στο Νο1 σε πόντους στην EuroLeague. Σε πρώτο χρόνο, ο Ντέρικ Γουίλιαμς σχολίασε πως " αυτό που κατάφερε είναι κάτι ιδιαίτερο και σπουδαίο. Είναι κάτι ξεχωριστό και δείχνει την ποιότητα του. Είναι εξαιρετικός παίκτης! Είναι εξαιρετικός! Ξέρω ότι βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω ότι βλέπω είναι ότι μέσα του έχει πολλά να δώσει ακόμη. Δεν δείχνει άδειος ή κουρασμένος. Το αντίθετο", ενώ όταν ρωτήθηκε ποιον παίκτη του ΝΒΑ του θυμίζει και με ποιον θα τον συνέκρινε (δεδομένης της πολυετούς προϋπηρεσίας του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη), απάντησε δίχως να το σκεφτεί ιδιαίτερα πως " μου θυμίζει τον Τόνι Πάρκερ, σε πολλά πράγματα. Παίρνει σωστές αποφάσεις, βάζει μεγάλα σουτ, είναι "εκεί" κάθε φορά που τον χρειάζεται η ομάδα του. Είναι ηγέτης, με τόσους τίτλους στο παλμαρέ του. Όσοι παρακολουθούν το ΝΒΑ, θα καταλάβουν ακριβώς σε τι αναφέρομαι. Μοιάζουν πολύ οι δυο τους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ