EUROLEAGUE

Γεμάτο ρόστερ σημαίνει 87.5% ποσοστό επιτυχίας για τη Φενέρμπαχτσε

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το Game 2 των playoffs, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε στη σημασία της πλήρους σύνθεσης της Φενέρμπαχτσε στα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ. Το EuroLeague Greece ανοίγει το ιατρικό δελτίο της τουρκικής ομάδας και εξετάζει τι έκανε στη regular season, ανάλογα την περίσταση.

Ένα από τα (πολλά) θέματα που έθιξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενόσω η Φενέρμπαχτσε κέρδιζε δις τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ ήταν κι αυτό των τραυματισμών . Πως δηλαδή η ομάδα του παρουσίασε προβληματικό πρόσωπο στη regular season επειδή είχε αρκετά προβλήματα να διαχειριστεί.

Με κορυφαίο όλων αυτό του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που έχασε το 43.3% των αγώνων λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής με τη Ζάλγκιρις στην Ulker Sports Arena. Μένοντας περίπου δυόμιση μήνες εκτός δράσης, η τουρκική ομάδα έχασε την ποιοτικότερη λύση της στην περιφέρεια (όπως φάνηκε στις δύο πρώτες αναμετρήσεις των playoffs), με αποτέλεσμα να απολέσει τη δυνατότητα να έχει αυτή το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Στην πράξη βέβαια αυτό αποδείχθηκε... μικρό κακό, με τον ίδιο βασικό υπαίτιο των δύο "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ.

Είναι αξιοσημείωτο βέβαια το γεγονός πως η τουρκική ομάδα παρατάχθηκε πλήρης μόλις έξι (!) φορές φέτος, όπερ και σημαίνει πως είχε τουλάχιστον μία απουσία στις 24/30 αγωνιστικές της regular season. Πως αποτυπώνεται η ατάκα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα προβλήματα τραυματισμών; Το κυριότερο είναι πως η ομάδα του -συμπεριλαμβανομένων των δύο παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ- έχει κερδίσει τα 7/8 παιχνίδια που έδωσε με "γεμάτη" φαρέτρα, ποσοστό επιτυχίας που φτάνει δηλαδή στο 87.5% (σ.σ.: μοναδική ήττα με γεμάτο ρόστερ, η εκτός έδρας από την Νταρουσάφακα). Αντίθετα, αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο για τους αγώνες που μετρούσε απουσία/ες, αφού φτάνει στο 54.2% (13/24).

Γεμάτο ρόστερ σημαίνει 87.5% ποσοστό επιτυχίας για τη Φενέρμπαχτσε

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους παίκτες που "λαβώθηκαν" (άλλοι λιγότεροι κι άλλοι περισσότερο) στη διάρκεια της regular season:

- Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: διάστρεμμα (13 αγώνες)

- Κώστας Σλούκας: αρθροσκόπηση (6 αγώνες)

- Λουίτζι Ντατόμε: ώμος (2 αγώνες)

- Πέρο Άντιτς: γόνατο (3 αγώνες)

- Έκπε Ούντο: γάμπα (4 αγώνες)

- Μπόμπι Ντίξον: (1 αγώνας)

- Νίκολα Κάλινιτς: (2 αγώνες)

- Γιαν Βέσελι: (1 αγώνας)

Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο μοναδικός παίκτης -με σημαντικό ρόλο στο rotation- που αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις της regular season ήταν ο Τζέιμς Νάναλι. Έκανε το 30/30 και έχει τα σχετικά πρωτεία στην τουρκική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η Φενέρμπαχτσε παρουσιάστηκε σε εφτά αναμετρήσεις μετρώντας δύο απουσίες. Με το ρεκόρ της στη συγκεκριμένη περίπτωση να είναι αρνητικό (3-4). Με τις έξι εξ αυτών να αφορούν την τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας, έχοντας τον Κώστα Σλούκα ως βασικό απόντα -και τους υπόλοιπους να εναλλάσσονται στην εξίσωση.

Αυτές ήταν κι οι καταστάσεις που είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, για να "γκρεμιστεί" από την τετράδα και να πέσει στην πέμπτη θέση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εφτά αναμετρήσεις που είχε από δύο απουσίες:

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 78-77 (Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Πέρο Άντιτς)

Ζάλγκιρις - Φενέρμπαχτσε 67-76 (Κώστας Σλούκας, Γιαν Βέσελι)

Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια 74-79 (Κώστας Σλούκας, Έκπε Ούντο)

Μπάμπεργκ - Φενέρμπαχτσε 78-83 (Κώστας Σλούκας, Πέρο Άντιτς)

Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ 79-81 (Κώστας Σλούκας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς)

Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 80-77 (Κώστας Σλούκας, Λουίτζι Ντατόμε)

Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 61-56 (Κώστας Σλούκας, Λουίτζι Ντατόμε)

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ