EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Στο ΣΕΦ γύρισε τον διακόπτη

Φενέρμπαχτσε: Στο ΣΕΦ γύρισε τον διακόπτη

Τα διπλά σε ΣΕΦ και Βιτόρια άλλαξαν την ψυχολογία της Φενέρμπαχτσε που δείχνει να έχει βρει επιτέλους τον δρόμο της με προορισμό την οκτάδα. Η διπλή ενίσχυση της ρακέτας με Τόμας και... Βέσελι.

Υπήρχε μία περίοδος μέσα στη σεζόν που η Φενέρμπαχτσε είχε γίνει πραγματικός... περίγελος. Οι συνεχόμενες ήττες, το φλερτ με τις τελευταίες θέσεις, τα ξεσπάσματα του Ομπράντοβιτς που έγιναν viral, όλα αυτά μαζί δημιουργούσαν εικόνα ομάδας υπό αγωνιστική διάλυση, που κινδύνευε να χάσει το τρένο της οκτάδας και να γνωρίσει πρόωρο τέλος στην ευρωπαϊκή της σεζόν.

Στις αρχές του έτους, βρέθηκε στο ΣΕΦ προερχόμενη από τέσσερις ήττες, έχοντας υποστεί το ένα κάζο μετά το άλλο, με εντός έδρας ήττες από Ζενίτ και Βαλένθια και μάλιστα με τρόπο σαδιστικό. Ήταν η 17η αγωνιστική της EuroLeague, με την ολοκλήρωση δηλαδή του πρώτου γύρου, με την τουρκική ομάδα να βρίσκεται τέσσερις θέσεις πάνω από το τέλος.

Στο ΣΕΦ, κατάφερε να επιβληθεί και να επικρατήσει του Ολυμπιακού, βγάζοντας αντίδραση και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για restart. Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα με ένα ακόμη διπλό απέναντι σε μία ακόμη ομάδα που, όπως και οι ερυθρόλευκοι", βρισκόταν από πάνω της βαθμολογικά, αποτελώντας έναν εκ των ανταγωνιστών για την οκτάδα. Οι δύο νίκες σε ΣΕΦ και Buesa Arena άλλαξαν όλη την ψυχολογία των παικτών του Ομπράντοβιτς, μα ακόμα περισσότερο διαφοροποίησαν το βαθμολογικό έδαφος, δημιουργώντας χώρο και χρόνο για τους Τούρκους που είδαν ότι προλαβαίνουν και να αλλάξουν πράγματα στο ρόστερ και να μπουν στην οκτάδα.

Η ΕΛΕΥΣΗ ΝΑΝΑΛΙ-ΤΟΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΕΣΕΛΙ

Η έλευση του 2020 και του δεύτερου γύρου της EuroLeague έφερε καλύτερες μέρες για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Κέρδισε στην την Κωνσταντινούπολη τη Βιλερμπάν, εκεί που εσχάτως νίκησε και την Αρμάνι, με μοναδική απώλεια το σπουδαίο ντέρμπι απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια και ξαφνικά... ένατη θέση για τους Τούρκους, που απέχουν μία νίκη από Αρμάνι και Βαλένθια. Η πρώτη βέβαια υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ οι Ισπανοί έχουν πάρει διπλό μέσα στην έδρα της, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το η Φενέρμπαχτσε έχει ανατρέψει το σκηνικό του τραγικού πρώτου γύρου.

Το σημαντικότερο για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πως, μετά από εκείνο το διπλό στο ΣΕΦ, ήρθαν και οι προσθετικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Η απόκτηση του Νάναλι έφερε έναν ακόμη σουτέρ και μάλιστα γνώριμο από το παρελθόν στην περιφέρεια, ενώ αυτή του Μάλκολμ Τόμας επανέφερε την αθλητικότητα που έλειψε από την απουσία του Βέσελι.

Ο τελευταίος πήρε σειρά στις "προσθήκες", επέστρεψε μετά από δύο μήνες και μπήκε απευθείας στα βαθιά για να "κουμπώσει" μαζί με τον άλλοτε άσο της Χίμκι και να λειτουργήσει ως ντόμινο στο ροτέισον του Σέρβου τεχνικού στη front line. Ο Κάλινιτς εγκαθίσταται στο "4", ο Γουίλιαμς μπορεί πλέον να παίρνει ανάσες στον πάγκο (έγινε και με την Αρμάνι), ο Ντουβερίογλου παίρνει τον χρόνο του για επιστροφή από τον τραυματισμό του και ο Λοβέρν τίθεται ουσιαστικά εκτός ομάδας, με τον χρόνο του να περιορίζεται αισθητά.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Η Φενέρμπαχτσε έχει μπει για τα καλά στη μάχη της οκτάδας. Δεδομένου, όμως, ότι η Αρμάνι έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες "αυτοκτονίες". Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, η τουρκική ομάδα έχει δύο παιχνίδια που θα δείξουν αν το σοβαρό προφίλ που επιδεικνύει τον τελευταίο μήνα είναι το πραγματικό της πρόσωπο και όχι απλά ένα... τυχαίο προσωπείο που φιγουράρει σε αυτές τις αγωνιστικές.

Αν κερδίσει τις Άλμπα και Ζενίτ σε Βερολίνο και Αγία Πετρούπολη αντίστοιχα, τότε θα έχει επισφραγίσει την επιστροφή της και τη συμμετοχή της μεταξύ των υποψηφίων για τις θέσεις που θα συμπληρώσουν τους οκτώ των playoffs.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ