EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Η ζωή μετά τον Ομπράντοβιτς

Φενέρμπαχτσε: Η ζωή μετά τον Ομπράντοβιτς

Μετά από μία επταετία η Φενέρμπαχτσε μπαίνει στον δύσκολο δρόμο να “χτίσει” την επόμενη μέρα χωρίς τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι περιορισμένες λύσεις, ο Ουφούκ Σαρίτσα και ο μεγάλος στόχος που λέγεται Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την επισημοποίηση του "διαζυγίου" ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μία εξέλιξη που πολλοί περίμεναν αλλά οι Τούρκοι είχαν την ελπίδα πως μπορούν να συνεχίσουν μαζί με τον Σέρβο τεχνικό. Πλέον ο ισχυρός άνδρας της Φενέρ, Αλί Κοτς και οι συνεργάτες θα έχουν το δύσκολο έργο να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα ηγηθεί ως προπονητής στην επόμενη μέρα της τουρκικής ομάδας.

Οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι λιγοστές για την ώρα αφού τα περισσότερα στέκονται στο “αντίο” του Ζοτς και σε όσα κατάφερε να πετύχει σε μία περίοδο που η Φενέρ δαπάνησε τεράστια ποσά, με στόχο να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο απολογισμός ήταν μία EuroLeague (2017) απέναντι στον Ολυμπιακό στο Sinan Erdem Dome, τέσσερα πρωταθλήματα Τουρκίας (2014, 2016, 2017, 2018) και τρία κύπελλα Τουρκίας (2016, 2019, 2020).

Η δύσκολη περίοδος και οι διαπραγματεύσεις

Το δεύτερο βήμα για τη Φενέρ είναι να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τους παίκτες οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο αλλά παράλληλα να αναζητά στην αγορά τον επόμενο προπονητή της. Τα ονόματα λιγοστά και τον μεγάλο στόχο του Αλί Κοτς να λέγεται Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η αλήθεια είναι πως το όνομα του Λιθουανού τεχνικού ακούγεται αρκετά εδώ και πολλούς μήνες για διάδοχος του Ομπράντοβιτς και παρότι ακόμα ήταν σε ισχύ το συμβόλαιο του Σέρβου προπονητή.

201993

93
2019E  15502122979 

(SP)CHINA-SHANGHAI -BASKETBALL-FIBA WORLD CUP-GROUP E-USA VS TURKEY(CN)
(190903) -- SHANGHAI, Sep. 3, 2019 (Xinhua) -- Head Coach of Turkey Sarica	Conducts the game during the group E match between USA and Turkey at the 2019 FIBA World Cup in Shanghai, east China, on Sep. 3, 2019. (Xinhua/Ding Ting)
201993 93 2019E 15502122979  (SP)CHINA-SHANGHAI -BASKETBALL-FIBA WORLD CUP-GROUP E-USA VS TURKEY(CN) (190903) -- SHANGHAI, Sep. 3, 2019 (Xinhua) -- Head Coach of Turkey Sarica Conducts the game during the group E match between USA and Turkey at the 2019 FIBA World Cup in Shanghai, east China, on Sep. 3, 2019. (Xinhua/Ding Ting) EUROKINISSI

Αυτός ο στόχος είναι ο μεγαλύτερος αλλά και ο πιο δύσκολος καθώς πολύ δύσκολα με την υπάρχουσα κατάσταση ο Γιασικεβίτσιους θα αφήσει τον πάγκο της Ζαλγκίρις. Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι άνθρωποι της Φενέρ να στραφούν σε λύσεις από την Τουρκία. Ήδη το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό του Ουφούκ Σαρίτσα, Ο 48χρονος τεχνικός έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Εθνική Τουρκίας, την Αναντολού Εφές, τη Μπεσίκτας και την Καρσίγιακα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη EuroLeague. Είναι από τους προπονητές που έχουν καλό όνομα στην Τουρκία και δεν αποκλείεται να στραφεί σε αυτή τη λύση η Φενέρ. Από κει και πέρα, ένα όνομα που μπορεί να μην ακούγεται τόσο έντονα αλλά έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με τη δουλειά του είναι ο Ερτουγκρούλ Ερντογάν που είναι στην τεχνική ηγεσία της Γαλατάσαραϊ. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι να υπάρξει ανανέωση στο συμβόλαιο του με τη Γαλατά για τα επόμενα χρόνια. Όπως και να έχει, θα δούμε πολλά επεισόδια μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε και πως θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι έχοντας πολλά ανοικτά ζητήματα.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ