EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Εχασε Γουαναμέικερ, θα "πολιορκήσει" Τεόντοσιτς

Los Angeles Clippers' Milos Teodosic celebrates his three-point basket during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Monday, Dec. 11, 2017, in Los Angeles. The Clippers won 96-91. (AP Photo/Jae C. Hong)
Los Angeles Clippers' Milos Teodosic celebrates his three-point basket during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Monday, Dec. 11, 2017, in Los Angeles. The Clippers won 96-91. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε ήταν προετοιμασμένοι για την αποχώρηση του Μπραντ Γουαναμέικερ. Τώρα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βάζει μπροστά για τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Βράδυ Δευτέρας (25/6), σε κάθε γωνιά του πλανήτη ο κόσμος παρακολουθούσε τις κρίσιμες αναμετρήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο (Ιράν - Πορτογαλία και Ισπανία - Μαρόκο) και ξαφνικά ο Adrian Wojnarowski έστρεψε τα φώτα πάνω του. Ο δημοσιογράφος του ESPN γνωστοποίησε μέσω Twitter τη συμφωνία του Μπραντ Γουαναμέικερ με τους Boston Celtics (μένει να δούμε αν θα πρόκειται για μονοετές ή διετές συμβόλαιο) και μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχε "κερδίσει" το διαδίκτυο. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, στην Τουρκία όμως δεν ξαφνιάστηκαν.

Οι παράγοντες της Φενέρμπαχτσε γνώριζαν ότι ο Αμερικανός guard θα αναζητήσει μια θέση στο ΝΒΑ, άλλωστε αυτό έκανε και πέρυσι πριν μετακομίσει στους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 από την Νταρουσάφακα. Ένα χρόνο πριν, ο Γουαναμέικερ απέτυχε να μετακομίσει στις ΗΠΑ, φέτος όμως ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει και πριν καν ξεκινήσει η Free Agency 2018 (1/7) μίλησε με τον head coach των Celtics για να αποδεχθεί την πρότασή του.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν προετοιμασμένος να αποχαιρετήσει τον Αμερικανό άσο και παρά το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες έλεγε ότι το φημολογούμενο "φλερτ" του αθλητή του με τη Μπαρτσελόνα ήταν... fake news, γνώριζε πως κινδυνεύει -για άλλη μία φορά- από το ΝΒΑ. Ο "Ζοτς" έχασε παίκτη που χρησιμοποιούσε 26.1 λεπτά ανά αγώνα (11.3 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.3 κλεψίματα είχε σε 36 αγώνες στη EuroLeague) και έμεινε με μοναδικό πρωτοκλασάτο τον Κώστα Σλούκα και πίσω του τους Μπόμπι Ντίξον - Σινάν Γκιουλέρ. Τι σημαίνει αυτό; Πως η Φενέρ χρειάζεται elite παίκτη στη θέση του πλέι μέικερ και απ' ότι φαίνεται, τον έχει ήδη βρει.

Μεγάλος στόχος του Ομπράντοβιτς είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος εξασφάλισε χθες 2.100.000 δολάρια κάνοντας opt-in στο συμβόλαιό του με τους Clippers. Βέβαια, η ομάδα του Los Angeles αναμένεται να τον αποδεσμεύσει ενδεχομένως και άμεσα, ώστε να γλιτώσει 4.200.000 δολάρια από το μισθολόγιο της σεζόν 2018/19. Η ύπαρξη των Patrick Beverley, Shai Gilgeous-Alexander, Austin Rivers, Lou Williams δείχνει την έξοδο στον Τεόντοσιτς, που θα τσεκάρει την αμερικανική αγορά, αλλά ξέρει πως σε περίπτωση που δεν βρει πολυετές συμβόλαιο θα έχει την επιλογή να γυρίσει στην Ευρώπη για να παίξει σε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό.

Τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ