EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Ελεύθερος ο Ντατόμε

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λουίτζι Ντατόμε έμεινε ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε, η οποία ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό φόργουορντ. Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή του στην Αρμάνι.

Ο Λουίτζι Ντατόμε αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Φενέρμπαχτσε. Με ανακοίνωσή της η τουρκική ομάδα γνωστοποίησε την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ευχαριστώντας τον Ιταλό για την προσφορά του.

Πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για την ένταξη του Ιταλού φόργουορντ στην Αρμάνι Μιλάνο (με την οποία έχει συμφωνήσει προφορικά εδώ και μερικές ημέρες), με τον Ντατόμε να έχει ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος από την πλευρά του έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό και περιμένει και αυτός την δική του αποδέσμευση από την τουρκική ομάδα.

Η αποδέσμευση του Ντατόμε είναι απλώς η πρώτη από τις κινήσεις που αναμένεται να κάνει η Φενέρμπαχτσε στο πέρασμά της σε μία νέα - πιο σφιχτή οικονομικά - πολιτική. Ο Ιταλός φόργουορντ ήταν ένας από τους παίκτες στους οποίους είχε προταθεί μείωση αποδοχών, την οποία και αρνήθηκε, αφού την ίδια στιγμή είχε στα χέρια του πρόταση για τριετές συμβόλαιο από την Αρμάνι.

Ο Ιταλός φόργουορντ πήρε πρακτικά την σκυτάλη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πριν μερικές ημέρες έκανε γνωστό ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Φενέρμπαχτσε, ανοίγοντας τον δρόμο για τους μέχρι πρότινος παίκτες του.

Ο Ντατόμε φόρεσε την φανέλα της Φενέρμπαχτσε από το 2015 έως το 2020, όντας εκ των σημαντικότερων παικτών της ομάδας. Την φετινή σεζόν είχε 8.2 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα και 8.3 πόντους και 3.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Ο Ντατόμε αποχαιρέτησε την τουρκική ομάδα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, γράφοντας το ίδιο μήνυμα στα ιταλικά και τα τουρκικά, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως " Ηταν τα πέντε πιο έντονα χρόνια της καριέρας μου αλλά και τα πιο ανταποδοτικά. Όχι μόνο για τους 9 τίτλους, τα 4 συνεχόμενα Final Four και φυσικά τον τίτλο της EuroLeague το 2017, αλλά επειδή η Φενέρ είναι πλέον μέρος του εαυτού μου".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ