EUROLEAGUE

Χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Η επιστροφή του Κέρτις Τζέρελς στην Αρμάνι Μιλάνο συνέπεσε με τον σοβαρό τραυματισμό του Άντριου Γκάουντλοκ, κάτι που μεγαλώνει την ανάγκη για πρωτοβουλίες. Ο αριστερόχειρας γκαρντ και ο... χαλίφης στην ιταλική ομάδα.

Όταν η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντριου Γκάουντλοκ το καλοκαίρι κατέστη σαφές ποιος θα ήταν πλέον το Νο1 στο Mediolanum Forum. Μπορεί ο Τζόρνταν Θίοντορ να προερχόταν από μία εξαιρετική σεζόν στην Μπάνβιτ, αλλά η απειρία του στο θέμα της EuroLeague διαχώριζε με το "καλημέρα" τον ρόλο του σε σχέση με εκείνον του πρώην παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η επιστροφή του Κέρτις Τζέρελς πριν από δύο εβδομάδες ήρθε να περιπλέξει λίγο την κατάσταση στο κομμάτι των ρόλων, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Έως ότου δηλαδή επιστρέψει στην δράση ο Άντριου Γκάουντλοκ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Βαλένθια. Εκεί όπου επανεμφανίστηκε ο Κέρτις Τζέρελς, κάνοντας τη διαφορά στο φινάλε και οδηγώντας την ιταλική ομάδα σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των "πορτοκαλί".

Όλως τυχαίως λοιπόν, τα δύο "πολυβόλα" πέρασαν ελάχιστο χρόνο μαζί στο παρκέ, ενώ θα αργήσουν να κληθούν να λειτουργήσουν πάλι ως δίδυμο. Μέχρι τότε λοιπόν, η Αρμάνι Μιλάνο θα είναι η ομάδα στην οποία τον πρώτο (εκτελεστικό) ρόλο θα έχει ο πρώην παίκτης της Χαπόελ Ιερουσαλήμ.

Χρόνος για συστάσεις δεν χρειάστηκε, γνώριζε άλλωστε καλά τόσο τους ανθρώπους του συλλόγου από την πρώτη του θητεία σε αυτόν (2013-'14) όσο και τον Σιμόνε Πιανιτζάνι, με τον οποίο συνεργάστηκε πέρσι στο Ισραήλ. Παρένθεση. Απ' όπου αποχώρησε άρον άρον φέτος λόγω των κακών σχέσεών του με τον Φώτη Κατσικάρη και της έλλειψης επικοινωνίας. Κλείνει η παρένθεση.

Με το "καλημέρα" λοιπόν έκανε τη διαφορά απέναντι στη Βαλένθια. Το ότι, για παράδειγμα, σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Η βραδιά της 27άρας επί της Μπάμπεργκ (ως παίκτης της Μπεσίκτας) έρχεται δεύτερη πλέον μπροστά στην 30άρα που σημείωσε στο Pabellon Fuente de San Luis. Εκεί όπου κατά βάση έδρασε όταν υπήρχε ανάγκη, όταν δηλαδή ο Άντριου Γκάουντλοκ υποχρεώθηκε να καθίσει στον πάγκο λόγω τραυματισμού και η Αρμάνι Μιλάνο τον είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Τι έκανε; "Σκότωσε" την ομάδα του Τσους Βιντορέτα στο τελευταίο δεκάλεπτο και την παράταση, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα τους 23/30 πόντους του. Κι όχι όντας υπερφίαλος επιθετικά ή κινούμενος εκτός λογικής. Είχε 2/2 βολές, 3/4 δίποντα και 5/8 τρίποντα, τα τέσσερα εκ των οποίων ήρθαν στο έξτρα πεντάλεπτο. Το ένα μετά το άλλο, όταν οι περισσότεροι παίκτες είχαν αρχίσει να μένουν από δυνάμεις.

Δύο μόλις μέρες μετά, υπήρχε νέο ντέρμπι. Αυτή τη φορά εντός έδρας, με την Μπάμπεργκ. Πάλι εμφανίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με 9 πόντους (με 2/2 τρίποντα και 3/3 βολές) και 2 ασίστ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην εντυπωσιακή ανατροπή της ιταλικής ομάδας και τη νίκη στο Mediolanum Forum.

Εύλογα, οι φίλοι της Αρμάνι Μιλάνο τον υποδέχθηκαν με αποθεωτικά σχόλια, όπως επίσης κι ο ίδιος μοιάζει να έχει μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ. Η αποπομπή του άλλωστε από τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ, με την οποία έκανε πράγματα και θαύματα πέρσι, είναι κάτι που "πλήγωσε" -πάνω απ' όλα- τον εγωισμό του. Για καλή του τύχη όμως, η Αρμάνι Μιλάνο αναζητούσε έναν ακόμη ικανό εκτελεστή, ενώ στον πάγκο της καθόταν ο άνθρωπος που τον ενέπνευσε όσο κανείς άλλος στο πρόσφατο παρελθόν.

Γι αυτό, θέλει να ανταποδώσει στον Σιμόνε Πιανιτζάνι όσα κέρδισε από αυτόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αφενός επειδή τον βοήθησε να βελτιώσει το παιχνίδι του, αφετέρου γιατί του έδωσε το χέρι να επιστρέψει στον αφρό όταν έμοιαζε... χαμένος. Αυτόν τον παίκτη λοιπόν θα βρει απόψε απέναντί του ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο πρώτος που θα πρέπει να περιοριστεί για να έρθει η έβδομη νίκη στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ