EUROLEAGUE

Τζέιμς: "Μου αρέσει να παίρνω όλο το βάρος στους ώμους μου"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε για την φετινή πορεία της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και για τις προσωπικές του επιδόσεις, ενώ θεωρεί ότι πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Σπουδαία πράγματα κάνει φέτος στην EuroLeague ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος αποτελεί τον μεγάλο ηγέτη της Αρμάνι Μιλάνο και προσπαθεί να την οδηγήσει στα playoffs, ενώ αναδείχτηκε MVP του Φεβρουαρίου στη διοργάνωση.

Ο Αμερικανός γκαρντ ο οποίος πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Κολοσσού και του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πορεία των Λομβαρδών, αλλά και στους αγώνες που του αρέσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

" Είναι η πρώτη φορά που κατακτώ αυτόν τον τίτλο και είναι ωραίο να κερδίζεις κάτι, αλλά νομίζω πως δείχνει πως ως ομάδα προοδεύουμε και προχωράμε μπροστά. Νομίζω πως δεν είμαστε το Μιλάνο των προηγούμενων ετών και φαίνεται".

Το πρώτο παιχνίδι το Φεβρουάριο ήταν στα Κανάρια, αλλά εκεί χάσατε τον Αρτούρας Γκουντάιτις. Ήταν δύσκολο να ανασυγκροτηθείτε και να κερδίσετε το παιχνίδι;

" Ήταν άσχημο που τον χάσαμε. Είναι από τους καλύτερους παίκτες μας όλη τη χρονιά. Οπότε σίγουρα είναι δύσκολο όταν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω πως θέτουμε μεγαλύτερους στόχους φέτος και όταν συνέβη, ήταν σαν αφύπνιση για εμάς. Παίζαμε άσχημα και όταν ένας από τους καλύτερούς σου παίκτες τραυματίζεται, άλλοι πρέπει να βγουν μροστά και νομίζω πως αυτό έγινε. Άλλοι παίκτες ήταν έτοιμοι να παίξουν, όταν ήρθε η σειρά τους και αυτό συμβαίνει από τότε".

Αντιμετωπίσατε την Νταρουσάφακα χωρίς τρεις παίκτες κλειδιά: Νεμάνια Νέντοβιτς, Κάλεμπ Ταρτζέφσκι και Γκουντάιτις. Έπρεπε να προσαρμοστείτε σε μεγάλο βαθμό για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί;

" Ναι, νομίζω πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολο απέαντί τους, γιατί έχουν ψηλά κορμιά και δεν είναι πολλές οι ομάδες στην Ευρωλίγκα που παίζουν πολύ με πεντάρια και τεσσάρια. Με τον Τζεφ (Μπρουκς) να παίζει περισσότερο πέντε σε εκείνο το παιχνίδι, ήταν δύσκολο Αλλά νομίζω προσαρμοστήκαμε καλά και από την ώρα που γύρισε ο Κάλεμπ ήταν πιο εύκολη όλη αυτή η μετάβαση".

Μετά το Μιλάνο νίκησε την Μακάμπι, σε έναν σημαντικό αγώνα στην κούρσα των πλέι οφ. Πόσο απολαμβάνεις αυτά τα γεμάτα πίεση παιχνίδια, μπροστά σε γεμάτες εξέδρες;

" Μισώ τα παιχνίδια που αντιμετωπίζεις την τελευταία ομάδα και θέλουν πραγματικά να σε νικήσουν και πρέπει να σηκωθείς να πας γι’ αυτά τα παιχνίδια. Θα προτιμούσε ένα παιχνίδι όπου όλα κρέμονται σε μια κλωστή, όπου όλα παίζουν ρόλο. Αυτές είναι οι στιγμές που απολαμβάνω. Αυτού του είδους τα παιχνίδια. Οπότε όταν εμφανίζονται παιχνίδια όπως αυτά είναι ότι καλύτερο. Είναι οι πραγματικά απολαυστικές στιγμές που σκέφτεσαι όταν είσαι παιδί. Αυτές είναι οι στιγμές που προτιμώ".

Ο Φεβρουάριος έκλεισε ιδανικά με μια εκτός έδρας νίκη επί της Χίμκι σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά σε ένα τρίποντο του Μίτσοφ, μια άμυνα και τις δικές του βολές. Πόσο σημαντική είναι η εμπειρία σε αυτές τις καταστάσεις;

" Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Θέλαμε να νικήσουμε και ξέραμε τι σήμαινε αυτό το παιχνίδι για εμάς. Νομίζω πως το τελευταίο λεπτό εκείνου του αγώνα δείχνει πόσο κοντά έχουμε έρθει, γιατί ο Νέντο (Νέντοβιτς) έκανε τη διείσδυση και έβγαλε την μπάλα στον Βλάντο (Μίτσοφ) να κάνει το σουτ. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τους συμπαίκτες σου, πως είναι ικανοί να το κάνουν αυτό. Και η επόμενη άμυνα είχε να κάνει με την εμπιστοσύνη. Κάναμε νομίζω επτά αλλαγές σε εκείνη την κατοχή και σταματήσαμε την επίθεση. Αρχίζουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και γινόμαστε περισσότερο ομάδα".

Είναι η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν σου στην Ευρωλίγκα. Πόσο άνετα νιώθεις ως ένας από τους σουπερστάρ της διοργάνωσης;

" Το απολαμβάνω! Μου αρέσει η διοργάνωση. Νομίζω πως είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές στον κόσμο, αν όχι η περισσότερο ανταγωνιστική. Στη διάρκεια της κανονικής περιόδου κάθε αγώνας μετράει και πρέπει να παίζεις δυνατά σε κάθε αγώνα. Κι αυτό κάνει κάθε παιχνίδι να αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, ειδικά αυτήν περίοδο του χρόνου, όπου αν χάσεις μπορεί να σου στοιχίσει μια θέση στα πλέι οφ. Οπότε, το απολαμβάνω!".

Ο επόμενος αγώνας σας είναι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Χάσατε στο Μιλάνο, παρά το ότι είχατε φτάσει στο +13. Τι χρειάζεται για να νικήσετε την ΤΣΣΚΑ αυτή τη φορά;

" Νομίζω πως όταν τους αντιμετωπίσαμε εντός, είχαμε θέματα τραυματισμών. Το να είμαστε υγιείς και το ότι είμαστε περισσότερο ομάδα τώρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Νομίζω πως έχουμε πιθανότητα να νικήσουμε. Είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, όταν παίζουμε άμυνα και τρέχουμε στην επίθεση. Οπότε πιστεύω πως όλα μπορεί να συμβούν".

Συνομιλείς πολύ με πολλούς φιλάθλους και άλλους παίκτες σταsocialmedia. Πόσο σημαντικά είναι ταsocialmedia για σένα;

" Απλά μου αρέσει… Πριν γίνω επαγγελματίας, νομίζω, όταν ήμουν στα social media, μιλώντας με έναν από τους αγαπημένους παίκτες μου ή με άλλους παίκτες, πάντα πίστευα ότι είναι πραγματικά cool απλά να ακούς αυτά που έχουν να πουν ή να ξέρεις τι σκέπτονται. Οπότε προσπαθώ να μένω ενεργός και να απαντώ στους περισσότερους ανθρώπους. Κάποιες στιγμές τα πράγματα είναι λίγο θολά, κάποιες άλλες σκληρά, αλλά νομίζω πως είναι cool για τους φιλάθλους το να μιλάνε μαζί μου και πραγματικά απολαμβάνω το να το κάνω".

Είσαι πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα και στο σύστημα αξιολόγησης και δεύτερος στις ασίστ, πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη. Είναι η φετινή η καλύτερη χρονιά σου; Τι είναι αυτό που σου επιτρέπει να παίζεις τόσο καλά;

" Στατιστικά είναι η καλύτερη σεζόν μου. Νομίζω έχει να κάνει με το ότι έχω μεγαλύτερη ελευθερία. Σε προηγούμενα χρόνια έπαιξε με τον Νικ (Καλάθη), οπότε έπρεπε να μοιράζομαι το φορτίο μαζί του, έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Φέτος, έχω το ελεύθερο να κάνω ότι θέλω και παίζω καλά. Πιστώνεται και στους συμπαίκτες μου αυτό, γιατί μερικές φορές δεν παίρνω και τις καλύτερες αποφάσεις, αλλά θα μείνουν δίπλα μου και με εμπιστεύονται. Αυτό μου δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσω να προχωράω μπροστά".

Έπαιξες σε ένα φάιναλ φορ με την Μπασκόνια το 2016. Αυτή η εμπειρία σε κάνει να θέλει να επιστρέψεις σε ένα τέτοιο ραντεβού;

" Είναι μεγάλη έμπνευση εκείνη η παρουσία. Την προηγούμενη φορά δεν ένιωθα πως ήμουν ένας από τους παίκτες κλειδιά. Απλά προσπαθούσα να κάνω ότι μπορώ για να νικήσουμε, οπότε μάρκαρα τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων, κυκλοφορούσα την μπάλα, δίνοντάς την στους βασικούς παίκτες μας. Θέλω να βγω εκεί έξω και να νιώσω ως ένας από τους βασικούς, να έχω όλο το βάρος στους ώμους μου. Όπως είπα νωρίτερα, μου αρέσουν αυτού του είδους οι καταστάσεις. Μου αρέσει αυτό το είδος πίεσης. Απλά θέλω να το βιώσω. Θέλω να φτάσω ως εκεί και θέλω να νικήσω".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ