EUROLEAGUE

Πιανιτζάνι: "Δυνατός ο Παναθηναϊκός, ο Καλάθης αποφασίζει για τον ρυθμό του"

Πιανιτζάνι: "Δυνατός ο Παναθηναϊκός, ο Καλάθης αποφασίζει για τον ρυθμό του"

Η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (22/3, 21:45, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Σιμόνε Πιανιτζάνι στάθηκε στον κομβικό ρόλο που έχει για τους πράσινους ο Νικ Καλάθης.

O Σιμόνε Πιανιτζάνι με αφορμή την αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο (22/3, 21:45, LIVE Blog από το Sport24.gr) με τον Παναθηναϊκό για την 28η αγωνιστική της EuroLeague σημείωσε την πολύ κατάσταση που βρίσκονται οι πράσινοι, ενώ στάθηκε στον ηγέτη τους, Νικ Καλάθη.

"Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν εκτός έδρας και η μία στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Το γεγονός αυτό δείχνει πολλά για την κατάσταση και την αυτοπεποίθησή τους. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, επιθετικά προσπαθούν να πιέσουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα αναγκάζοντας τις άμυνες να κλείνουν προς τα μέσα. Ο Νι Καλάθης, ο οποίος συμμετέχει στα μισά pick and rolls της ομάδας του, αποφασίζει για τον ρυθμό, οπότε δεν παίρνουν πολλοί αποφάσεις. Δημιουργεί όμως, πολλές καταστάσεις για τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του και πρέπει να παλέψουμε να τις αντιμετωπίζουμε. Αμυντικά - και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο - ο Παναθηναϊκός αμύνεται στον παίκτη που έχει την μπάλα με μεγάλη επιθετικότητα. Συνήθως, έχουμε καλές αποστάσεις. αλλά απέναντι σε αυτή την άμυνα, θα είναι πιο δύσκολο. Πιστεύω πως τα ριμπάουντ και οι πόντοι στον αιφνιδιασμό θα είναι καθοριστικοί", δήλωσε ο 50χρονος Ιταλός προπονητής.

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ από την πλευρά των παικτών της Αρμάνι Μιλάνο παρατήρησε πως "κάθε παιχνίδι στην EuroLeague είναι κρίσιμο. Προφανώς και αυτό είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τις δύο ομάδες, ώστε να κάνουν ένα σημαντικό βήμα στην κούρσα για τα playoffs".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ