EUROLEAGUE

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"
INTIME SPORTS

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ μίλησε στο Sport24.gr και στο Euroleague Greece για τα όσα έζησε με τον Ολυμπιακό, έχει καλές αναμνήσεις και ελπίζει τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία.

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2014, όντας επιλογή του τότε προπονητή της ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε ολοκληρώσει μία εξαιρετική σεζόν, κατακτώντας το Eurocup με την Βαλένθια.

Με την ομάδα του Πειραιά συμφώνησε για διετές συμβόλαιο, αλλά 1+1, με την οψιόν ανανέωσης να την έχει ο Ολυμπιακός. Με τους ερυθρόλευκους ο Όλιβερ Λαφαγιέτ πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις, αν και είχε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Ήταν πολύτιμος στο κομμάτι της άμυνας, έβαλε ορισμένα μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, ενώ θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αποτελεσματικός στο κομμάτι της δημιουργίας (6.8π, 40.4%τρ, 2.6ασ, 0.5κλ και 18 λεπτά μέσο όρο στη Euroleague).

Με τους Πειραιώτες, πάντως, κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μέχρι και τον τελικό του Final-Four της Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο του περασμένο καλοκαίρι, τον άφησε ελεύθερο και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ βρήκε νέα επαγγελματική στέγη στην Ιταλία και στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, τόσο για το νέο του ξεκίνημα, όσο και για τα όσα έζησε στον Πειραιά φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η συνέντευξη με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ

-Όλιβερ, πως είναι η ζωή σου στο Μιλάνο, αλλά και ποια είναι η άποψη σου για τις φετινές δυνατότητες της Αρμάνι;

"Λατρεύω το Μιλάνο, πρόκειται για μία υπέροχη και όμορφη πόλη. Είμαι χαρούμενος εδώ. Όσον αφορά τον σύλλογο, τα πάντα είναι εξαιρετικά οργανωμένα. Σαν ομάδα, από παιχνίδι σε παιχνίδι, όλο και βελτιωνόμαστε. Αρχίζουμε να "δένουμε" σαν σύνολο και λειτουργούμε καλύτερα σαν ομάδα. Οι νίκες είναι θέμα χρόνου να έρθουν. Έχω ένα καλό προαίσθημα πως θα τα πάμε καλά φέτος. Πιστεύω στην ομάδα μας".

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"

-Την περασμένη σεζόν έφυγες από τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου; Κατέκτησες το ελληνικό πρωτάθλημα και συμμετείχες στον τελικό του Final-Four. Πρόκειται για μεγάλες επιτυχίες.

"Ήταν πραγματικά μία συγκλονιστική σεζόν. Ειλικρινά, απόλαυσα κάθε λεπτό της περασμένης χρονιάς. Και μόνο που αποτέλεσα μέλος μιας τόσο σπουδαίας ευρωπαϊκής ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός, είναι από μόνο του ένα τεράστιο επίτευγμα για μένα. Κρατάω το Πρωτάθλημα που κατακτήσαμε στην Ελλάδα με 3-0 νίκες, την γιορτή και την απονομή, και φυσικά τόσο τα μεγάλα σουτ που πετύχαμε για να προκριθούμε στο Final-Four, όσο και εκείνα που βάλαμε για να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό. Αξέχαστες στιγμές, τρομερά συναισθήματα. Πρόκειται για αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα μαζί μου. Είμαι περήφανος για όσα έζησα με τον Ολυμπιακό".

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"
INTIME SPORTS

-Αποχώρησες από τον Ολυμπιακό ήσυχα. Μίλησες με τον κόουτς Σφαιρόπουλο ή με κάποιον άνθρωπο από την διοίκηση της ομάδας, ώστε να ανανέωνες το συμβόλαιο σου; Ήταν δική σου απόφαση να φύγεις;

"Ξέρεις, δεν έχει σημασία πλέον, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή το τι έγινε. Αυτό που κρατάω είναι ότι είχα μία εξαιρετική εμπειρία με τον Ολυμπιακό και ελπίζω ότι αυτό το πράγμα είναι αμοιβαίο. Αυτή τη στιγμή και οι δύο είμαστε χαρούμενοι και ευτυχείς εκεί που βρισκόμαστε. Η απόφαση μου το καλοκαίρι ήταν να συνεχίσω την καριέρα μου στην Αρμάνι Μιλάνο και είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Αυτή είναι η ουσία".

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"
INTIME SPORTS

-Αντιμετώπισες τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του ομίλου με το Μιλάνο Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή δυναμική της πρώην ομάδας σου;

"Όπως βλέπω, ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά και φέτος. Παίζουν καλό μπάσκετ και ο τρόπος που αγωνίζονται δείχνει πως διαθέτουν αυτή την στιγμή, αν όχι την κορυφαία, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν είμαι έκπληκτος για την καλή πορεία τους και φέτος. Και δεν είμαι, διότι ξέρω πως ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι ένας καλός προπονητής, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά το πως να προετοιμάζει την ομάδα του για ένα παιχνίδι. Ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, στο οποίο δίνει βαρύτητα, είναι καταπληκτικός. Δεν είναι ποτέ εύκολο να τους αντιμετωπίζεις. Ξέρω πόσο καλή ομάδα είναι, το έζησα, δεν με εκπλήσσει το γεγονός πως συνεχίζουν να παίζουν εξαιρετικά και φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα".

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"
INTIME SPORTS

-Πως αναμένεις την επιστροφή σου στο ΣΕΦ, στο γήπεδο που έζησες μεγάλες στιγμές; Αγωνιστικά η Αρμάνι πως αντιμετωπίζει αυτό το ματς;

"Είναι σημαντικό για εμάς το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παίζουμε τις... ζωές μας. Έχουμε ακόμη ελπίδες να προκριθούμε στο TOP-16 και το παιχνίδι στο ΣΕΦ είναι μία ευκαιρία ώστε να αυξήσουμε τις ελπίδες μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Για να καταφέρουμε κάτι καλό στο γήπεδο του Ολυμπιακού, θα πρέπει να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης. Θα πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και θα πρέπει να προσέξουμε να μην απογοητευτούμε μέσα στο παιχνίδι. Ασχέτως το πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι, απαγορεύεται να το βάλουμε κάτω. Θα πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος".

Λαφαγιέτ: "Ελπίζω τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία"
INTIME SPORTS

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ