EUROLEAGUE

Ο Έτορε Μεσίνα απάντησε στις φήμες για τους Νιου Γιορκ Νικς

San Antonio Spurs assistant coach Ettore Messina in the first half of an NBA basketball game Wednesday, April 3, 2019, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
San Antonio Spurs assistant coach Ettore Messina in the first half of an NBA basketball game Wednesday, April 3, 2019, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Το όνομα του Έτορε Μεσίνα ακούγεται στις ΗΠΑ για τη θέση του head coach στους Νικς, ο Ιταλός έχει τριετές συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο, δεν απορρίπτει όμως το ενδεχόμενο της επιστροφής στο ΝΒΑ.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΝΒΑ για να αναλάβει την Αρμάνι Μιλάνο, είχε νιώσει πως έφτασε η στιγμή για να εργαστεί ξανά ως head coach. Τρεις φορές έφτασε κοντά στο να γίνει πρώτος στις ΗΠΑ, καθώς πέρασε από συνεντεύξεις στους Μπακς, τους Ράπτορς και τους Χόρνετς, τρεις φορές όμως είδε άλλους να επιλέγονται (Μπουντενχόλζερ, Νερς, Μπορέγκο αντίστοιχα) κι αναγκάστηκε να κάνει υπομονή. Αυτή τελείωσε το καλοκαίρι του 2019 κι ο δρόμος έβγαλε τον Έτορε Μεσίνα πίσω στα μέρη μας, πίσω στη EuroLeague μετά από πέντε χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Τις τελευταίες μέρες το όνομά του έχει "παίξει" στο ρεπορτάζ των Νικς, οι οποίοι αναζητούν τον αντικαταστάση του Ντέιβιντ Φιζντέιλ που απολύθηκε πρόσφατα από τον ιστορικό οργανισμό του ΝΒΑ. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει με κάποιον παράγοντα της ομάδας της Νέας Υόρκης, έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο και εκτός από προπονητής της είναι και πρόεδρός της, καθώς παίρνει δηλαδή τις σημαντικότερες αποφάσεις με τον GM Χρήστο Σταυρόπουλο να βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω στην ιεραρχία της ομάδας. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να κλείνει την πόρτα στο ΝΒΑ, δεν απορρίπτει πιθανή επιστροφή του στη Λίγκα αν όντως προκύψει θέση head coach για εκείνον.

" Ίσως συμβεί, ίσως όχι. Ίσως ξαναδουλέψω ως assistant. Προς το παρόν απολαμβάνω τη θητεία μου στην Ευρώπη, είναι μια καλή εμπειρία γιατί μαθαίνεις τα πάντα για την ομάδα, πως λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα και πως αλληλεπιδρά ο ένας με τον άλλο. Προσπαθώ να γίνω ένας Γκρεγκ Πόποβιτς των φτωχών" σχολίασε ο Ιταλός πολυνίκης τεχνικός στην ιστοσελίδα Athletic και πρόσθεσε πως: " Στους Σπερς πραγματικά κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να μοιάζει με οικογένεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι, άσχετα από το πως αποδίδουμε στο παρκέ. Ήταν σπουδαίο να βρίσκομαι κοντά στον Πόποβιτς, να βλέπω πως δουλεύει με τη χημεία της ομάδας. Δεν σπατάλησα ούτε ένα δευτερόλεπτο. Είναι σημαντικό να ξέρεις, όταν χάνεις, ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να μεταφέρεις στην ομάδα, διαφορετικά θα την σκοτώσεις".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ