ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικ Τζέιμς: Κόλαση-Παράδεισος, ένα σουτ δρόμος

Μάικ Τζέιμς: Κόλαση-Παράδεισος, ένα σουτ δρόμος

Ο Μάικ Τζέιμς έζησε στη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Αναντολού Εφές όλα τα συναισθήματα που... υπήρχαν μέχρι να σημειώσει το νικητήριο καλάθι, σε ένα αγώνα-μικρογραφία της καριέρας του.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν πάλι... clutch. Μία εβδομάδα μετά τις νικητήριες βολές του κόντρα στην Χίμκι , σημείωσε αυτή τη φορά το νικητήριο τρίποντο στη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Αναντολού Εφές για την 5η αγωνιστική της EuroLeague . Σε ένα παιχνίδι της μοίρας μάλιστα, το τελικό σκορ ήταν το ίδιο με αυτό του αγώνα της Χίμκι (81-80), με τους Ιταλούς να πηγαίνουν πλέον στο άλλο άκρο και να τον αποκαλούν "Κινγκ Τζέιμς" (!), όπως δηλαδή αποκαλείται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν ήταν καλός κόντρα στους Τούρκους. Για την ακρίβεια, ήταν τόσα μαζεμένα τα λάθη και οι άσχημες επιλογές που έκανε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, που αν έχανε η Αρμάνι θα βρισκόταν στο στόχαστρο. Δεν θα ήταν βέβαια η πρώτη φορά που θα συνέβαινε αυτό και σίγουρα δεν θα ήταν η τελευταία.

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Λίγο-πολύ, όσα έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με την Αναντολού Εφές ήταν μία μικρογραφία της καριέρας του Μάικ Τζέιμς. Οι εντυπωσιακές στιγμές διαδέχονταν τις λάθος επιλογές με κινηματογραφική ταχύτητα. Τα επιφωνήματα θαυμασμού γυρνούσαν σε γκρίνια μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι στιγμές ευφυίας συνοδεύονταν από τραγικά λάθη. Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαν να χαρούν με την ίδια άνεση τόσο οι επικριτές του όσο και οι θαυμαστές του.

Ακόμα και στην φάση που έκρινε το παιχνίδι έπρεπε όλα να δημιουργήσουν μία αλληλουχία ακραίων συναισθημάτων σε όσους είδαν τον Τζέιμς να παίρνει την μπάλα για την τελευταία επίθεση. Η λάθος ντρίμπλα, το παραλίγο λάθος, το σώσιμο της μπάλας και τελικά το εύστοχο τρίποντο από τα 8 μέτρα με δύο παίκτες κρεμασμένους πάνω του. Αυτή η φάση, στην οποία φάνηκε να παρεμβαίνουν ένα σωρό τυχαίοι παράγοντες, ήταν μία επιτομή της καριέρας του Τζέιμς. Ένα παραλίγο λάθος, ένα σουτ υπό την πίεση δύο παικτών με έναν συμπαίκτη του να είναι ελεύθερος ακριβώς δίπλα του. Ήταν μία φάση που γέννησε τόσα συναισθήματα μέχρι να οδηγήσει τελικά στην λύτρωση των φίλων της Αρμάνι, που ένιωθες ότι έβλεπες ταινία.

Ο Τζέιμς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη στο τέλος. Πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Την πίεση, το άγχος, αλλά και την αποθέωση σε κάθε μεγάλη στιγμή. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού ζει για τέτοιες στιγμές. Έχει την απαραίτητη “κοντή” μνήμη που χρειάζεται για να μη μένει στο λάθος που έκανε μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα και την αυτοπεποίθηση – έστω και υπερβολική ανά στιγμές – που τον έφτασε από την Α2 Ιταλίας και ακολούθως τον Κολοσσό Ρόδου, στον Παναθηναϊκό, το ΝΒΑ και ένα “χρυσό” συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο.

ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΖΕΙΜΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ

Η Αρμάνι Μιλάνο έψαχνε χρόνια για έναν παίκτη που θα την επανέφερε στον χάρτη της EuroLeague. Έναν παίκτη που θα φρόντιζε ώστε η Ιταλική ομάδα θα σταματούσε να είναι ανέκδοτο. Ο Τζέιμς από την πλευρά του ήθελε πάντα την δική του ομάδα, αυτή που θα τον βοηθούσε να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο όντας το ξεκάθαρο Νο1 της . Ο άνθρωπος που θα κρίνει το μπασκετικό της ταβάνι.

Το ξεκίνημα της φετινής EuroLeague βρίσκει την Αρμάνι Μιλάνο ισόβαθμη στην 3η θέση της κατάταξης, μαζί με την Φενέρμπαχτσε με ρεκόρ 4-1. Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στην ομάδα, που ήταν σάκος του μποξ τα τελευταία χρόνια. Ο δρόμος που έχει να διανύσει μέχρι το τέλος της σεζόν είναι πολύς. Είναι εξαιρετικά πιθανό τελικά να μην καταφέρει να κάνει την υπέρβαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον έχει επιστρέψει στο επίκεντρο της προσοχής για καλό λόγο, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια. Και έχει τον Μάικ Τζέιμς να ευχαριστεί για αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ