EUROLEAGUE

Επίσημο: Ο Μάλκολμ Ντιλέινι στην Αρμάνι Μιλάνο

Επίσημο: Ο Μάλκολμ Ντιλέινι στην Αρμάνι Μιλάνο
OLIMPIA MILANO BC

Η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι για τα επόμενα δύο χρόνια, κάνοντας το δεύτερο "μπαμ" στην offseason, μετά την απόκτηση του Κάιλ Χάινς.

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει πάρει φόρα κι είναι έτοιμη να δημιουργήσει ομάδα που θα την φέρει στο Final Four της EuroLeague την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά την απόκτηση του Κάιλ Χάινς (απομένει μόνο η ανακοίνωση), η ιταλική ομάδα απέσπασε την υπογραφή του Μάλκολμ Ντιλέινι (31, 1.91μ.), ο οποίος δεσμεύτηκε για τα επόμενα δύο χρόνια με τους κόκκινους.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό το "διαζύγιο" με την Μπαρτσελόνα, δημοσιεύματα από το εξωτερικό ξεχώριζαν την Αρμάνι Μιλάνο ως τον πιθανότερο προορισμό του. Όπως κι έγινε, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να ανακοινώνει την απόκτηση του 31χρονου πόιντ γκαρντ, η συνύπαρξη του οποίου με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στην περιφέρεια ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος σε Γαλλία (Σαλόν), Ουκρανία (Μπουντιβέλνικ), Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου) και Ρωσία (Λοκομοτίβ Κουμπάν), απ όπου έκανε το άλμα για το ΝΒΑ (Ατλάντα Χοκς). Το 2018/19 είχε σύντομο πέρασμα από την Κίνα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε διετές (1+1) συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, το οποίο όμως "έσπασε" πριν από μερικές ημέρες. Η Αρμάνι Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε την (τεράστια) ευκαιρία που παρουσιάστηκε και με αστραπιαίες κινήσεις απέσπασε το "ναι" του 31χρονου γκαρντ, ο οποίος -μαζί με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον Κάιλ Χάινς- θα ηγηθεί της προσπάθειας για επιστροφή του ιταλικού συλλόγου στο Final Four κι από εκεί στην κορυφή της EuroLeague.

"Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος γι αυτή τη νέα περιπέτεια. Είναι μια νέα πρόκληση, να είμαι μέλος ενός τόσο φιλόδοξου πρότζεκτ που "χτίζει" ένας τόσο ιστορικός σύλλογος, όπως η Αρμάνι Μιλάνο. Ανυπομονώ να πάω στο Μιλάνο και το νέο μου σπίτι" ανέφερε για τη μεταγραφή του ο Μάλκολμ Ντιλέινι.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταυρόπουλος σχολίασε πως "ο Μάλκολμ είναι ένας πολύ γνωστός παίκτης, ένας σπουδαίος παίκτης, που φέρνει τη νοοτροπία νικητή στην ομάδα και ισχυρά κίνητρα. Αμέσως συνειδητοποιήσαμε πως είναι ο παίκτης που ψάχναμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας".

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο 31χρονος γκαρντ είχε 10.2 πόντους (με 43% στα τρίποντα), 2.2 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 2.3 λάθη ανά 22'28'' συμμετοχής στην EuroLeague με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ "ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι συνεχόμενοι και σοβαροί τραυματισμοί των περιφερειακών (βλ. Τομά Ερτέλ και Κέβιν Πάνγκος) υποχρέωσαν την Μπαρτσελόνα να βγει στην αγορά και να αναζητήσει έναν βασικό πόιντ γκαρντ. Για... καλή τους τύχη, οι μπλαουγκράνα βρήκαν διαθέσιμο τον Μάλκολμ Ντιλέινι, τον οποίο υπέγραψαν για δύο (1+1) χρόνια. Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε όμως άδοξα, με τον κορονοϊό να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το γεγονός.

Η απόφαση του παίκτη να πετάξει για τις ΗΠΑ από τον Μάρτιο, ενώ όλοι οι άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα έμειναν στην ισπανική πόλη, ράγισε το γυαλί στις σχέσεις των δύο πλευρών. Για να έρθει μερικές εβδομάδες αργότερα η οριστική ρήξη, από την στιγμή που ο 31χρονος γκαρντ φέρεται να αρνήθηκε να επιστρέψει για να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας με φόντο την ολοκλήρωση της σεζόν στη Liga Endesa.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε εξηγήσει με δηλώσεις στη Novosti στις 18 Μαΐου πως "δεν εμφανίστηκε, αλλά ο ατζέντης του ζήτησε να επεκταθεί το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο (υπήρχε +1 στη συμφωνία των δύο πλευρών). Έχουμε ακόμη τέσσερις παίκτες τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, αλλά είναι εδώ και προπονούνται. Του ζητήσαμε να γυρίσει και να ενσωματωθεί με την ομάδα. Αν δεν γίνονταν αγώνες, θα έφευγε πάλι για τις ΗΠΑ. Αρνήθηκε, εξηγώντας πως ο ατζέντης του ζήτησε πρώτα να επεκταθεί το συμβόλαιό του. Δεν έχουμε κάτι να επεκτείνουμε πλέον..." με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να απαντάει μέσω Twitter:

"Η επέκταση συμβολαίου συζητήθηκε πολύ πριν από την περίοδο που θα έπρεπε να επιστρέψω. Επίσης, οι άλλοι παίκτες παίρνουν όποια απόφαση θεωρούν καλύτερη για εκείνους. Δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά ΟΚ πως απαντάς σε έναν προπονητή που λέει ότι σε σέβεται σαν άνθρωπο, αλλά όχι σαν παίκτη;".

Η ουσία είναι πως ο παίκτης έλυσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τους μπλαουγκράνα, οι οποίοι στράφηκαν άμεσα στον Νικ Καλάθη -με τον οποίο υπάρχει συμφωνία για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, όπως αποκάλυψε το Sport24.gr στις 28 Μαΐου.

Photo Credits: Olimpia Milano



TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ