EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο: Το... vertigo του ιταλικού Πρωταθλήματος

Αρμάνι Μιλάνο: Το... vertigo του ιταλικού Πρωταθλήματος
EUROKINISSI

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία έχει η Αρμάνι Μιλάνο σε EuroLeague και Lega Basket, όπου πραγματοποιεί απογοητευτικό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 11η θέση!

Η εκκίνηση της Αρμάνι Μιλάνο μετά απο τρεις αγωνιστικές στη EuroLeague είναι κατι παραπάνω από ικανοποιητική για τους Μιλανέζους και δη για τον Έτορε Μεσίνα, ο οποίος έχει αναλάβει να τους ανεβάσει επίπεδο και να δημιoυργήσει ένα πιο σταθερό σύνολο.

Η επιδίωξη αυτής της σταθερότητας πάντως αποτυγχάνει πλήρως στο ιταλικό Πρωτάθλημα, εκεί όπου το ξεκίνημα της Αρμάνι είναι πολύ πιο ασταθές και σίγουρα πολύ χειρότερο από αυτο της EuroLeague. Μολονότι στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετρά δύο νίκες στις τρεις αγωνιστικές και μάλιστα ένα "διπλό" στο ΟΑΚΑ (και μία νίκη επί της Ζαλγκίρις) και με μοναδική ήττα αυτή στο Μόναχο από την -ανταγωνιστική- Μπάγερν, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη Lega Basket.

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Εκεί, το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα έχει ήδη υποστεί τρεις ήττες σε πέντε αγωνιστικές! Μάλιστα, οι Μιλανέζοι έχασαν τόσο πριν όσο και μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και κατα συνέπεια βρίσκονται πλέον στην 11η θέση της εγχώριας διοργάνωσης!

Τι κι αν ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ δήλωνε πριν από λίγες ημέρες ότι "μας σόκαραν οι δύο ήττες στο Πρωτάθλημα", η ομάδα του εξακολουθεί να παρουσιάζεται διπρόσωπη μεταξύ των δύο διοργανώσεων.

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Σε αυτή την ανεξήγητη ανισορροπία της Αρμάνι Μιλάνο πιθανόν και να υπάρχει εξήγηση. Αυτή αποδίδεται ενδεχομένως στις απουσίες που βασανίζουν την ομάδα του Μεσίνα από την προετοιμασία της κιόλας. Οι Μιλανέζοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους χωρίς τους Γκουντάιτις και Νέντοβιτς, δύο πολύτιμες μονάδες για περιφέρεια και ρακέτα, ενώ πρόσφατα στο "απουσιολόγιο" προστέθηκε και το όνομα του Σέλβιν Μακ.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γκουντάιτις επέστρεψε στο ματς της Κυριακής (20/10), ωστόσο είναι εμφανές ότι οι ελλείψεις δεν επιτρέπουν στον Ιταλό τεχνικό να ανοίξει το ροτέισον στη Lega Basket, να δώσει χρόνο σε παίκτες με κίνητρο, ανάσες σε παίκτες πρώτης γραμμής και κυρίως να έχει μία πιο ομαλή μετάβαση από τη μία διοργάνωση στην άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 7 παίκτες έχουν συνυπάρξει και στα πέντε παιχνίδια του ιταλικού Πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της Αρμάνι στη Lega Basket:

Τρεβίζο - Αρμάνι 53-75

Αρμάνι Μιλάνο - Μπρέσια 65-73

Αρμάνι Μιλάνο - Τριέστε 88-73

Αρμάνι-Μπρίντιζι 89-92

Βανόλι Κρεμόνα 82-78

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ