EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο: Παίζει "τελικό" κόντρα στην Χίμκι

Αρμάνι Μιλάνο: Παίζει "τελικό" κόντρα στην Χίμκι

Ο αγώνας της Χίμκι με την Αρμάνι Μιλάνο είναι πιο σημαντικός από ότι δείχνει με μία πρώτη ματιά. Ο λόγος; Μία ήττα στην Ρωσία ενδέχεται βάσει προγράμματος να τους αφήσει στο τέλος εκτός 8αδας!

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει δείξει μία θαυμαστή – για... Αρμάνι – σταθερότητα την φετινή σεζόν. Βρίσκεται στην 6η θέση της EuroLeague , ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό, με ρεκόρ 12-11. Κόντρα στην Χίμκι ωστόσο σήμερα (28/2) ενδέχεται να παίζει τη μισή (και.. παραπάνω) πρόκρισή της!

Στα μάτια αρκετού κόσμου αυτό ενδεχομένως να μοιάζει με υπερβολή δεδομένου του ρεκόρ και της θέσης της παρέας του Μάικ Τζέιμς, ειδικά όταν συνυπολογίζει κάποιος ότι μένουν ακόμα 7 αγωνιστικές για το φινάλε. Είναι όμως μία πραγματικότητα, κάτι που είχε φανεί και στην ανάλυση των δεδομένων για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και την είσοδό τους στα playoffs : Μία ήττα στην Ρωσία δεν θα είναι απλώς ένα κακό αποτέλεσμα για τους Ιταλούς. Ενδέχεται να είναι και το αποτέλεσμα που θα κρίνει αν το τέλος της κανονικής περιόδου θα τους βρει στην πρώτη 8αδα της κατάταξης!

Μία ματιά στο πρόγραμμα της Αρμάνι Μιλάνο αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι να περάσει από την έδρα της Χίμκι, μίας ομάδας δηλαδή που σίγουρα θα είναι εκτός playoffs. Κι αυτό γιατί υπάρχει σενάριο στο οποίο οι Ιταλοί δεν θα κάνουν περισσότερες από 2 νίκες στις επόμενες 6 αγωνιστικές. Δεδομένου λοιπόν ότι η Αρμάνι έχει ρεκόρ 12-11 και από τότε που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής για να προκριθεί μία ομάδα στα playoffs χρειάζεται τουλάχιστον 16 νίκες (κάτι που ενδεχομένως να ισχύσει και φέτος), αυτό κάνει το σημερινό παιχνίδι ίσως το πιο κρίσιμο της σεζόν, μέχρι το... επόμενο.

Γιατί όμως ο αγώνας με την Χίμκι είναι τόσο σημαντικός; Το πρόγραμμα των έξι τελευταίων αγωνιστικών των Ιταλών αρκεί για να καταλάβει κάποιος τον λόγο. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, λοιπόν, αναμένεται να αντιμετωπίσει διαδοχικά την ΤΣΣΚΑ (εκτός έδρας), τον Ολυμπιακό (εντός έδρας), την Ρεάλ (εκτός έδρας), τον Παναθηναϊκό (εντός έδρας), την Φενέρμπαχτσε (εντός έδρας) και την Αναντολού Εφές (εκτός έδρας)! Κοινώς, η Αρμάνι θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης (τις δύο εξ αυτών μάλιστα εκτός έδρας) και θα υποδεχθεί τους δύο “αιωνίους”, στα πιθανότατα μοναδικά παιχνίδια που μπορεί να θεωρηθεί φαβορί, με τον τίτλο αυτόν όμως να μην είναι ακλόνητος.

Όπως γίνεται σαφές, υπάρχει ακόμα και ένα σενάριο στο οποίο οι Ιταλοί δύσκολα θα περάσουν το όριο των 15 νικών, πόσο δε μάλλον να φτάσουν αυτό των 16 νικών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο σημερινός αγώνας έχει χαρακτήρα τελικού για τους Ιταλούς. Με νίκη στην Ρωσία μπορούν να ελπίζουν ότι μία καλή βραδιά των σταρ τους θα τους δώσει μία νίκη... εκτός προγράμματος για να διατηρηθούν στην 8αδα. Μία ήττα σήμερα όμως θα σημαίνει πως θα χρειαστούν αλλεπάλληλες υπερβάσεις για την παρέα του Μάικ Τζέιμς.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ