EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο: Ο "Τσάτσο" άρχισε να μιλάει... ηγετικά

Moscow's Sergio Rodriguez, left, passes Madrid's Facundo Campazzo during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Moscow's Sergio Rodriguez, left, passes Madrid's Facundo Campazzo during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε και το τρίτο φιλικό τουρνουά στο Κάλιαρι, το μεγαλύτερο κέρδος όμως για τον Ετόρε Μεσίνα είναι ότι έχει ήδη βρει τον... προπονητή του παρκέ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ από τον οποίο περιμένει να ηγηθεί της ομάδας του φέτος

Οι στόχοι της ερχόμενης σεζόν για την Αρμάνι Μιλάνο, δεν προδίδονται μόνο από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και το υψηλό της μπάτζετ. Φαίνονται και από την προετοιμασία της ιταλικής ομάδας, η οποία, υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα, σε όλο το διάστημα της preseason αναμένεται να συμπληρώσει ένα... καρέ συμμετοχών σε φιλικά τουρνουά. Κάποια εξ αυτών, αρκετά ανταγωνιστικά.

Η Αρμάνι, που το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πάρει μέρος στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" με Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύρικο την επιτυχημένη συμμετοχή της στο τρίτο της φιλικό τουρνουά, στο Κάλιαρι.

Μετά την επικράτηση επί των Χίμκι και Σάσαρι, κατέκτησε το "City of Cagliari", ωστόσο αυτός δεν ήταν ο βασικός λόγος για τα... χαμόγελα του Ετόρε Μεσίνα. Ο έμπειρος τεχνικός, βλέπει ήδη μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού, να του προσφέρει ένα θετικό δείγμα από την βασική προσδοκία της συνεισφοράς της.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, έχει ήδη αρχίσει να επιδεικνύει τις ηγετικές του αρετές στο παρκέ, με αποκορύφωμα το τουρνουά του Κάλιαρι, όπου πέτυχε συνολικά 50 πόντους, μοιράζοντας και 12 ασίστ!

Απέναντι στη Χίμκι, στο φιλικό της Κυριακής (15/9), πέτυχε 25 πόντους με 7/18 σουτ, 6/7 βολές ενώ έδωσε και 6 τελικές πάσες. Στο φιλικό που προηγήθηκε (14/9), είχε επίσης 25 πόντους, με 2/3 δίποντα, 6/9 τρίποντα), μοιράζοντας άλλες 6 ασίστ.

Ο “Τσάτσο” το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να μην ακολουθήσει την εθνική Ισπανίας στον δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο για να ξεκουραστεί, ωστόσο η επιστροφή του στα παρκέ ήταν άμεση. Δείχνει να παίρνει από νωρίς τον ρόλο, όχι μόνο του οργανωτή μέσα στο παιχνίδι, αλλά και του ηγέτη των Ιταλών, σε αντίθεση με την ακόμα μεγαλύτερη μεταγραφική “βόμβα”, τον NBAer Σέλβιν Μακ που ακόμη ψάχνει τα πατήματά του στην... από 'δω πλευρά του Ατλναντικού.

Ο Αμερικανός, με εξαετή θητεία στον "μαγικό κόσμο", είχε 0/8 σουτ απέναντι στη Χίμκι σκοράροντας μόνο με βολές (δύο τέτοιες βέβαια έδωσαν τη νίκη απέναντι στους Ρώσους), ενώ είχε 12 πόντους με 4/10 σουτ απέναντι στη Σάσαρι. Στην περίπτωση του Μακ βέβαια, η προσαρμογή στην Ευρώπη ήταν εξ αρχής ζήτημα και δεδομένα χρειάζεται χρόνο.

Photo Credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

Δείτε τις δύο "25άρες" του Ροντρίγκεθ στο παρακάτω video:

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ