EUROLEAGUE

Ζούμπατς: κι άλλο ταλεντάκι στην Τσεντεβίτα

Ζούμπατς: κι άλλο ταλεντάκι στην Τσεντεβίτα

Τα οικονομικά προβλήματα της Τσιμπόνα έφεραν τον Ίβιτσα Ζούμπατς στην "αγκαλιά" της Τσεντεβίτα. Ποιος είναι ο 18χρονος σέντερ της "χρβάτσκα".

Το παιδομάζωμα της Τσεντεβίτα δεν σταματάει! Η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς συνεχίζει να κάνει προσπάθειες να αποκτήσει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά της Κροατίας, με τον Ίβιτσα Ζούμπατς να αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό της απόκτημα.

Ο 18χρονος σέντερ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Τσιμπόνα, από την οποία όμως αποχώρησε λόγω των οικονομικών προβλημάτων της κροατικής ομάδας. Άπαξ κι έμεινε απλήρωτος του τελευταίους μήνες, διεκδίκησε την ελευθέρας του, την εξασφάλισε κι ακολούθως υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Top 16.

Με ύψος 2μ11, ο νεαρός παίκτης έκανε το "ξεπέταγμά" του πέρσι, με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης να είναι αυτές που τον έβαλαν για τα καλά στο "μάτι" των scouts του ΝΒΑ. Δεν είναι λίγο πράγμα άλλωστε να ηγείται της εθνικής ομάδας της χώρας του στη διοργάνωση και την πορεία μέχρι τον τελικό, έχοντας 17.6 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Δεν έμεινε εκεί όμως, αφού λίγες ημέρες αργότερα έκανε ακόμη σπουδαιότερα πράγματα, στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων του Βόλου. Εκεί, η Κροατία δεν κατάφερε βέβαια να κάνει κάτι αξιόλογο (κυρίως λόγω των πολλών απουσιών), αλλά εκείνος δήλωσε ξανά "παρών" με 15.8 πόντους, 12.9 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά παιχνίδι. Όχι κι άσχημα για ένα παιδί που την τελευταία διετία κάνει άλματα προόδου, με τους ειδικούς να τον φέρνουν εντός των επόμενων τριών ετών στο ΝΒΑ.

Η Τσεντεβίτα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Ίβιτσα Ζούμπατς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών. Ήτοι, θα φορά τα κόκκινα μέχρι το καλοκαίρι του 2019, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στο Top 16 της Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ