EUROLEAGUE

Το ρεκόρ του Νίκου Ζήση

Το ρεκόρ του Νίκου Ζήση

Με την χθεσινή του συμμετοχή στο παιχνίδι της Μπάμπεργκ στη Μάλαγα ο Νίκος Ζήσης έγραψε ιστορία. Έγινε ο 2ος παίκτης (διότι ο τρίτος έχει και αστερίσκο δίπλα από το όνομα του) που αγωνίζεται στην Euroleague με 7η διαφορετική ομάδα.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας δεν κατάφερε να οδηγήσει τη γερμανική ομάδα στη νίκη επί της Ουνικάχα , ωστόσο, πέτυχε ένα ρεκόρ. Αγωνίστηκε με έβδομη διαφορετική ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα ο Ζήσης που έκανε το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ, συνέχισε με την Μπενετόν Τρεβίζο, τη Σιένα και την ΤΣΣΚΑ (με την οποία κατέκτησε και το τρόπαιο), ακολούως φόρεσε τη φανέλα της Μπιλμπάο, ενώ πέρσι αγωνίστηκε σε δύο ομάδες: την Ούνιξ Καζάν και τη Φενέρμπαχτσε. Η Μπάμπεργκ, οπότε, ήταν η 7η ομάδα σ' αυτή τη μεγάλη καριέρα.

Δύο παίκτες έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ο ένας είναι ο Βλάντο Ιλιέφσκι και ο άλλος είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η διαφορά, όμως, είναι ότι ο "Σάρας" μετράει και μια συμμετοχή με την Ολίμπια Λουμπλιάνας πριν το 2000, πριν δηλαδή γεννηθεί η Euroleague με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Οι άλλες ομάδες του Λιθουανού βιρτουόζου είναι η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός, η Φενέρμπαχτσε, η Λιέτουβος Ρίτας και η Ζαλγκίρις, η ομάδα δηλαδή στην οποία εργάζεται τώρα ως ασίσταντ κόουτς.

Όσο για τον Ιλιέφσκι; Έχει παίξει με την Ολίμπια Λουμπλιάνας, τη Ρόμα, τη Μπαρτσελόνα, την Εφές, Σιένα, Λαμποράλ Κούτσα και Τσεντεβίτα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν επίσης συμμετοχή με πολλές ομάδες. Με έξι διαφορετικές ομάδες έχουν αγωνιστεί οι Σάνι Μπετσίροβιτς (Ολίμπια, Κίντερ, Κρκα, Φορτιτούντο, Παναθηναϊκό, Ρόμα), Μάρκους Μπράουν (Μπενετόν, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Ζαλγκίρις, Μακάμπι), Ρόκο Λένι Ούκιτς (Τάου, Μπαρτσελόνα, Ρόμα, Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκό, Τσεντεβίτα), Ομάρ Κουκ (Μάλαγα, Βαλένθια, Μιλάνο, Λαμποράλ, Λιέτουβος Ρίτας) και Έραζεμ Λόρμπεκ (Φορτιτούντο, Μάλαγα, Μπενετόν, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα). Στο γκρουπ θα μπει και ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι μόλις αγωνιστεί με την Νταρουσάφακα, έχοντας ήδη παίξει στην Μπενετόν, στην Ολίμπια, στην Καντού, στη Γαλατάσαραϊ και στην ΤΣΣΚΑ.

Όσο για τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί με 5 ομάδες; Είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει και τρεις Έλληνες. Τον Δήμο Ντικούδη (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ, Πανιώνιο και Βαλένθια), τον Μιχάλη Πελεκάνο (Περιστέρι, ΑΕΚ, Μαρούσι, Ολυμπιακό και Ρεάλ) και Κώστα Βασιλειάδη (ΠΑΟΚ, Μάλαγα, Μπιλμπάο, Ολυμπιακός και Εφές).

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ