EUROLEAGUE

Ντεμπούτο με Ολυμπιακό για Μπάνκι

Ντεμπούτο με Ολυμπιακό για Μπάνκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μπάμπεργκ επιβεβαίωσε με επίσημο τρόπο τη φημολογία περί πρόσληψης του Λούκα Μπάνκι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι -με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Σε ιταλικά χέρια παρέμεινε ο πάγκος της Μπάμπεργκ, η οποία δεν άργησε να καταλήξει στον διάδοχο του Αντρέα Τρινκιέρι. Η πρόσληψη του Λούκα Μπάνκι μόνο έκπληξη δεν αποτελεί, από την στιγμή που το όνομά του είχε διαρρεύσει εδώ και μερικές ημέρες , με τη γερμανική ομάδα να ανακοινώνει το βράδυ του Σαββάτου (3/3) τη συμφωνία της με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος αποχώρησε από την Τορίνο αιφνιδιαστικά στα μισά της σεζόν.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά σ συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι, με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο. " Ξέρω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Δουλειά μου είναι να βελτιώσω την εικόνα της, παιχνίδι με το παιχνίδι, και να τη βοηθήσω να εξελιχθεί", σχολίασε κατά την ανακοίνωση του "γάμου" ο 52χρονος τεχνικός, ο οποίος επιστρέφει στην EuroLeague μετά από τρία περίπου χρόνια.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο της γερμανικής ομάδας αναμένεται να γίνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (9/3, 21:00) για την 25η αγωνιστική της EuroLeague. Στο αυριανό (4/3) παιχνίδι με την Γκίσεν, στον πάγκο θα καθίσει -για τελευταία φορά ως πρώτος- ο Ηλίας Καντζούρης.

Βασικό μέλημα του νέου προπονητή της Μπάμπεργκ είναι να την επαναφέρει στην οκτάδα της Bundesliga (σ.σ.: αυτή την στιγμή είναι στη δέκατη θέση, μία νίκη μακριά από τα playoffs) και από εκεί να τη διατηρήσει στον θρόνο του πρωταθλητή, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ